Гешев регистрира гражданското си движение

OFFNews 10 юли 2023 в 15:04 1108 0

Архив

Снимка БГНЕС/ЛЮБА ФИЛИПОВА

Иван Гешев

Бившият главен прокурор Иван Гешев днес регистрира гражданското си движение.

Той съобщи за регистрацията във Фейсбук:

"Скъпи български граждани, щастлив съм да обявя, че гражданското движение "Справедливост за България" вече е регистрирано. Решен съм да оправдая очакванията на всички, които ме подкрепят. Ще работя за достоен живот на всеки български гражданин. Убеден съм, че заедно ще се преборим с неправдата."

Миналата седмица Гешев официално потвърди за намеренията си да влезе в политиката и обяви, че създава гражданско движение. За амбициите му се заговори още след като бе поискана оставката му като главен прокурор, а той демонстративно разкъса документа и даде заявка, че ще измита политическия боклук. Междувременно Гешев стана активен в социалните мрежи, където дойде и първият му коментар след отстраняването му от поста. Тогава той даде обеща, че ще използва не инструментите на прокуратурата, а на политиката.

При представянето на политическия му проект точно преди седмица целта на проекта, който ще се таргетира около националистическия вот, е "възвръщане на гордостта да сме българи и истински патриотизъм", независима съдебна власт, защитена от политически посегателства и действия, защита на демокрацията, честен избирателен процес, възстановяване на справедливост. Гешев тогава обеща да се облегне на истинския патриотизъм и да подкрепя идеята за Обединена Европа, но като Европа на отечествата, а не брюкселска диктатура. От думите му се разбра, че е склонен да работи с всеки с тези разбирания.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)