Ген. Атанасов: Закрихме един от елементите на Борисовата държава

OFFNews 18 април 2022 в 08:14 1604 0

Снимка БТА архив

Един от елементите на Борисовата държава беше закрит.

Така депутатът от "Демократична България" и лидер на ДСБ ген. Атанас Атанасовкоментира коментира закриването на специализираните съд и прокуратура по БНТ. 

"Миналата седмица МВР публикуваха списък от 116 преписки, изпратени в периода 2020-2021 година за корупция по високите етажи на властта. Половината от тях са изпратени в Специализираната прокуратура и до ден днешен няма реакция. Там има данни за престъпления, извършени в здравеопазването, в строителството на пътища. Направи ми впечатление, че в три от тези преписки, за които е отбелязано, че са свързани с лица, близки до главния прокурор, и досега няма реакция", каза още Атанасов.

По думите му спецправосъдието е създадено с две цели - да бъдат преследвани политически неудобните на Борисовата държава и да бъдат прикривани престъпления. Според Атанасов друг проблем е била липсата на случайно разпределение на делата.

На всеки един от магистратите е дадена възможност да продължи реализацията си в съдебната система, подчерта Атанасов. Заяви, че следващата стъпка е обща реформа в съдебната система - децентрализиране на прокуратурата и преструктуриране на ВСС чрез промени в Конституцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови