Франция се разгневи на расистки коментар на Костадинов от Възраждане

OFFNews Последна промяна на 21 декември 2022 в 09:35 19771 25

Костадин Костадинов на заседание на Комисията по култура

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Костадин Костадинов на заседание на Комисията по култура

Френското посолство реагира остро на расистка публикация на лидера на "Възраждане" Костадинов Костадинов след полуфинала от Световното първенство по футбол между Франция и Мароко. 

Във фейсбук пост на 14 декември Костадинов написа: "Объркан съм! Кой е европейския и кой е африканският отбор?" (б. а. впоследствие лидерът на "Възраждане" редактира текста и добави пълния член на думите "европейски" и "африкански") под снимка на националните отбори по футбол на Мароко и Франция.

Ето как са реагирали от френското посолство:

Посолството изразява твърдо дълбокото си възмущение от думите на г-н Костадинов във Фейсбук, визиращи отбора на Франция. Бихме искали да припомним, че френската нация се състои от френски граждани, които са абсолютно равни по права и задължения, без каквото и да е разграничение по произход, религия и пол. Те съставляват общност от граждани, обединени около основни ценности на уважение и братство, които са ценностни, отстоявани и от Европейския съюз. Сплотеността на френската нация, единна в многообразието си, е източник на нейната сила и талант, които тя демонстрира и чрез успеха на националния отбор по футбол във Франция.

Самият Костадинов публикува писмото от френското посолство в своя Фейсбук, както и обратно писмо, изпратено от "Възраждане" до посолството. В него партията на свой ред "изразява твърдо дълбокото си възмущение от писмото, което било намеса във вътрешните ни работи".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2940

25

alfakentavur

22.12 2022 в 09:01

евро-малоумнико, изпусна ли си нервичките? При зададени съвсем елементарни прости и очевидни въпроси. Показващи варварството на Путлеристан и твоята простотия и глупости.
Поздрави на плазмодия, който е оплодил твоята майка :)
И понеже не ти отърва, айде пак:

Тролиш в подкрепа на новия фюрер, а изпитваш носталгия по първия фюрер? Началниците ти в Масква знаят ли? Ходил си в "гнилия Запад" вместо в "руzzский мир". Нали, понеже никой не иска да емигрира там, руzzкий мир е прекрасен и всичко му е наред. Няма мургави пълчища, които да го съсипват.
Опа! Какво се оказа? Че "съсипваните" от мургави пълчища държави пак са светлинни години напред пред Рашистан. Защо така?

21108

24

dolivo

22.12 2022 в 08:54

боже чета коментари, и не мога да повярвам на ушите си.

изостанали, оскотели, огорчени от живота бели мъже.

А Костадинов е постнал таз простотия, защото много добре знае, какви последствия би имало.

С радост я е постнал, потриващ ръце, мислейки " еха, как разбърквам лайната, ся ще са ядосат разни либерасти, и ще гледам как се лаят с белите домашни алкохолици"

1220

23

хr4

21.12 2022 в 22:04

Сега чета, че Реал Мадрид са готови да се разделят с 1млрд евро(за следващите четири години) за да привлекат един от "ония цигани". Чудя се колко ли е предвидила мутрофанова за "белия" КоZтя?

-8847

22

евроатлантик

21.12 2022 в 21:55

Читателко, би трябвало да изпишеш "Френската република". Явно повече пишеш, отколкото четеш...

1220

21

хr4

21.12 2022 в 21:52

Не разбирам защо посолството на Френската Република обръща толкова внимание на тоя русофилистичен питекантроп?!? И точно той ли намери да се изока на тема расизъм? Апропо, подобни мозъчни полюции издават тежък комплекс за малоценност.

-8847

20

евроатлантик

21.12 2022 в 21:51

Тъпо, нечифтокопитно добиче,
Не виждам как да се обърна към персоната ти /макар, че конят, с който се родееш е прекрасно животно/. Нямам господари и никой не ми плаща, нито с копейки, нито с центове, както на теб и тебеподобните. За щастие, не се нуждая от подаяния и мога да казвам онова, което мисля /все още/ и възнамерявам да го правя докато мога!
В заключение, поздрави на майка ти!

2005

19

Читателка

21.12 2022 в 20:04

Ами да му забранят да влиза в границите на френската република!

2940

18

alfakentavur

21.12 2022 в 14:36

Продължаваш да говориш като последна инстанция и като съдник на държавите. Копейките, които получаваш, за да тролиш в подкрепа на новия фюрер, не те правят такъв. Напротив. И каква е тази носталгия по първия фюрер? Началниците ти в Масква знаят ли?
Не! Ходил си в "гнилия Запад" вместо в "руzzский мир". Нали, понеже никой не иска да емигрира там, руzzкий мир е прекрасен и всичко му е наред. Няма мургави пълчища, които да го съсипват.
Опа! Какво се оказа? Че "съсипваните" от мургави пълчища държави пак са светлинни години напред пред Рашистан. Защо така?

-8847

17

евроатлантик

21.12 2022 в 14:08

На Франция не съм никакъв, не съм и носител на "Почетния легион", но ми е безкрайно тъжно за тази, някога прекрасна страна, която днес мургавите пълчища съсипват. В Париж от години не ми се стъпва... Но в цяла Европа е така, уви! Наскоро се върнах от Нюрнберг, по улиците не можеш да се разминеш от тарамбуки... Чичко Адолф сигурно се върти в гроба /дето го няма/. Е, Reichsburger нито са първите, нито ще са последните...

2940

16

alfakentavur

21.12 2022 в 13:11

Някакво рашистко мекеренци държи сметка как бил изглеждал отборът на Франция през 1986 и как изглежда сега. Ти какъв си на Франция, бе смешко?