Филип Златанов: Станах жертва на поредица от спекулации

OFFNews 31 март 2015 в 09:13 4757 4

Филип Златанов

Жертва съм на поредица от спекулации и на някакъв сценарий, заради което година и осем месеца съм без работа.

Това каза пред bTV бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, който се появи с двама адвокати. Той говори за първи път, откакто избухна скандалът с неговите тефтери.

Според Златанов има манипулации на съдържанието на тефтерите. За един от най-спорните текстове в прословутите му тефтери – дали е изписано ДП или 10, той каза, че са изписани инициалите.

"Много ясно пише ДП, а не 10”, каза и адвокатът му Ирена Савова. "Не пиша по този начин 10", уточни бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси.

Той не е виждал тефтерите от 9 юли 2013 г. когато му бяха отнети при зрелищна акция.

Златанов обясни, че не е имало никакви поръчки, нито натиск срещу него, докато е бил председател на комисията. Получавал е обаче много обаждания от политическия елит.

Адвокатите му коментираха, че мистерии по тефтерите ще продължат да витаят в публичното пространство, защото прокуратурата не си е свършила работата.

"Прокуратурата на представи веществените доказателства – тефтерите", призова адвокат Савова.

По думите й от 25 тома доказателства, прокуратурата е извадила само няколко листа и няма логично обяснение за това, което се е случило в съдебната зала.

Тя посочи, че именно от прокуратурата са отказали да разпитат хора като Искра Фидосова, Цветан Цветанов и Бойко Борисов, за чиито инициали се говори, че присъстват в тефтерите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови