Екоминистърът ще преговаря с Юлен за промяна на концесионния договор

OFFnews Последна промяна на 05 декември 2018 в 13:01 1554 1

Екоминистърът ще преговаря с Юлен за промяна на концесионния договор

Министерският съвет възложи на министъра на околната среда и водите да предприеме действия за изпълнение на предложенията на главния прокурорза изменение и допълнение на концесионния договор от 21.12.2001 г. с „Юлен“ АД за предоставена концесия с предмет особено право на ползване върху част от територия, изключителна държавна собственост - част от територията на Национален парк „Пирин”, община Банско, „Ски зона с център Банско“, съобщиха от правителствената пресслужба.

С решението се възлага мандат на министъра на околната среда и водите да проведе преговори с концесионера „Юлен” АД за изменение и допълнение на концесионния договор при спазване на действащото законодателство, като се съобрази с предложенията на Главния прокурор на Република България.

След постигането на взаимно приемливо решение, министърът на околната среда и водите следва да внесе в Министерския съвет проект на решение за даване на съгласие за изменение и допълнение на концесионния договор в съответствие със Закона за концесиите.

Решението идва, след като главният прокурор обяви, че е готов за повдигане на обвинения на министри, които не са си свършили работата по препоръките на прокуратурата за промени в договора. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8435

1

Jinx

05.12 2018 в 20:30

Да го направят малко по-смислен, че да има варианти за развитие на Банско.