Прокуратурата проверява кой е собственик на Юлен и Федерацията по ски

OFFNews 12 юни 2018 в 13:49 6124 0

Прокуратурата проверява кой е собственик на Юлен и Федерацията по ски

Прокуратурата проверява има ли връзка между собствениците на „Юлен“ и Българската федерация по ски (БФС), както и паричните потоци, които концесионерът в Пирин е получавал през годините от спортното министерство.

Това стана ясно от брифинг на прокуратурата, на който бяха изнесени допълнителни данни за проверката на прокуратурата по сигнал на партия „Зелените“.

От думите на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова стана ясно, че Българската федерация по ски (БФСки) от 2007 г. до 2018 г. е получила държавни субсидии в размер на 40 млн. лв. Парите са дадени по проекти, които са били надлежно обосновани, но имало съмнения за изразходването на средствата. От предоставените от министерството документи нямало достатъчно такива, които да оправдават разходите, смятат от държавното обвинение.

Работи се и по хипотезата за извършено престъпление по служба от хора от министерството и за ощетяване на бюджета.

По сигнала на Зелените за неизпълнение на концесионния договор е възложен служебен контрол на постановления от Районната прокуратура в Благоевград, която на два пъти е отказала да образува наказателно производство.

Прокуратурата работи по установяване на това кой е собственикът на „Юлен“. Румяна Арнаудова обяви, че от Търговския регистър това е ясна публична информация, но прокуратурата продължава да проверява дали има връзки между собствеността на дружеството и собствеността на БФСки.

В свое интервю от февруари премиерът Бойко Борисов посочи кой е собственикът на „Юлен“. „Всички знаят, нищо че го крият и ако ме питаш - за Цеко Минев става въпрос. Сега, да не ме съдят утре, защото сигурно има някакъв друг формален собственик, но омразата между Цеко Минев и Зелените поражда всичко това, което се случва в момента“, каза тогава премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!