Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Екатерина Захариева: Северна Македония ще влезе в ЕС, когато е готова. Сега не е

OFFNews 17 ноември 2020 в 09:28 3145 0

Екатерина Захариева

Република Северна Македония ще има място в Европейския съюз тогава, когато тя е готова. В момента България не счита, че тя е готова.

Това заяви пред БНТ вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева преди днешната онлайн среща на Съвета по общи въпроси. На срещата държавите от ЕС ще обсъдят предложените преговорни рамки за присъединяване на Северна Македония и Албания.

България продължава да бъде поддръжник на разширяването на ЕС и тук не става дума за извиване на ръце, заяви Захариева.

Вицепремиерът посъветва Северна Македония да не се отказва при първата трудност, която среща по пътя – одобрението на преговорната рамка. 

Тогава, когато утихнат страстите, включително и в България, и започне да се мисли не толкова емоционално, когато спрат да се придържат към изграждането на държава, основана единствено и само на антибългарската идеология – тогава ще получат много повече, коментира още външният министър.

Българската дипломация не може да си позволи да води политика на очерняне на друга държава, каквато за съжаление виждаме, че Скопие води. Ние сме държава, член на Европейския съюз, добави Екатерина Захариева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!