ДСБ и СДС тръгват към обединение, но с нови лидери

Най-вероятният председател на ДСБ е Светослав Малинов, а на СДС Костадин Марков

OFFNews 07 април 2017 в 20:33 16574 7

Снимка Булфото

Съвсем скоро СДС и ДСБ ще започнат полагането на основите на бъдещото обединение на дясното в България със съюз помежду си.

Това ще се случи почти веднага след като двете сини партии изберат новите си лидери. Това твърдят източници на OFFNews, които са ангажирани с формирането на бъдещата десница.

Досегашните председатели на двете партии Радан Кънев и Божидар Лукарски хвърлиха оставки след фиаското на парламентарния вот. Предстои те да бъдат гласувани.

Светослав Малинов

Вече са почти ясни и имената на бъдещите лидери. За ДСБ е почти сигурно, че партията ще бъде оглавена от евродепутата Светослав Малинов, който на последния евровот успя да измести водача на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева (ДБГ) със силно преференциално гласуване. Другата силна кандидатура за лидер на тъмносините е на ген. Атанас Атанасов, който събира подкрепа сред много от местните структури на ДСБ.

Костадин Марков

При СДС също има ясни очаквания за фаворит, който да заеме мястото на Божидар Лукарски. Това е Костадин Марков, който в момента е един от зам.-председателите. Любопитен факт е че бившият зам.-кмет на Бургас е брат на бивш временен лидер на същата партия - Борис Марков. При СДС също има и втора вероятна кандидатура - на кмета на Кюстендил вече трети пореден мандат Петър Паунов. 

След като бъдат избрани новите лидери на СДС и ДСБ, двете партии ще поемат курс към сближаване и създаването на десен съюз.

Според оценките на двете партии всяка една от тях разполага с актив от около 100 000 души, който би представлявал добра основа, към която да бъдат привлечени и други по-малки десни политически проекти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9034

7

JAusten

08.04 2017 в 09:35

Надявам се, че ДСБ ще избере Малинов, той изглежда по-диалогичен, спокоен, дипломагичен, но и твърд в позициите си. Харесвам много Атанасов, но той ще бъде удобен повод за познатите нападки към ДСБ. Успех!

20699

5

Новак

08.04 2017 в 07:54

#3, абсолютно вярно. ГЕРБ е автентичния наследник на БКП. Това трябва да бъде ясно и категорично прието. Всичко друго е загуба на време.

10910

1

1Sion1

07.04 2017 в 21:15

И Марков и Паунов са лакеи на ГЕРБ.Ако ДСБ влезе в подобен съюз, продължавам да съм за гъби на изборите..