Драгомир Стойнев: Държавата е в пълен разпад

OFFNews Последна промяна на 05 септември 2018 в 09:50 1352 0

Държавата е в пълен разпад и единственият начин да задържим хората в България е да им разясним нашата „Визия за България” и те да разберат, че има нов път”.

Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев пред БТВ. Той заяви, че при всяко едно управление на ГЕРБ има политическа и правителствена криза, която завършва с предсрочни избори. „Въпросът е- още колко време ще се хвърля прах в очите на хората, че правителството е стабилно?”, попита Стойнев. Той добави, че самият факт, че премиерът поиска оставката на трима министри, а управляващото мнозинство се колебае дали да ги гласува, показва нестабилност.

Стойнев каза още, че БСП се готви за предсрочни избори и това е нормално, защото управляващите не могат да намерят изход от ситуацията. „Когато се гласуват важните закони, БСП ще бъде в зала, но за нас е важно „Визия за България” да бъде разяснена на всички български граждани. Защото повече така не може да се живее в държава без перспектива”, категоричен бе Стойнев. Той заяви, че това управление е изяло държавата отвътре и то може да бъде сменено, а България да тръгне по път, който да гарантира сигурността и достойнството на българските граждани. Драгомир Стойнев каза още, че некомпетентността на мнозинството се показва и от отказа на управляващите да подкрепят предложения от БСП Закон за държавните предприятия.

„Сега от Световната банка изискват приемането на такъв документ, за да може България по-бързо да бъде приета в Еврозоната. ГЕРБ ни сложиха в чакалнята на чакалните. Това е срам за тяхната политика”, изтъкна Драгомир Стойнев.