Нинова: БСП остава с 20 човека в пленарната зала, другите отиваме при народа

OFFNews 04 септември 2018 в 13:53 7947 5

Започваме тази сесия с едно сериозно обществено напрежение, с криза в правителството и криза в управляващото мнозинство.

Това заяви днес лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната в Народното събрание на първото пленарно заседние за новия политически сезон.

Аз съм председател на "БСП за България", но ви говоря като българка. Ние решихме 20 души да останат в залата, а останалите идваме при вас с вашето предложение и нашата молба да ви чуем, заяви Нинова.

Като пример за абдикиране на държавата, лидерът на БСП посочи срива в Търговския регистър, фалита на застрахователното дружество "Олимпик" и трагедията край Своге, в която 17 души загубиха живота си.

Най-лошо е реакцията на управлението. Управляващите се хванаха за гушите в спор за постове и пари, посочи Нинова.

Според нея през следващите дни ще станем свидетели на битката между Цветан Цветанов и Бойко Борисов:

Оставки се оспорват от Цветанов. Това говори за несигурност в страната.

Корнелия Нинова попита още дали майките на децата с увреждания са маргиналните групи, които според вицепремиера Валери Симеонов искат смяна на правителството. Тя попита още премиера Борисов дали баба Дора е спящата терористична клетка.

Това не е цирк, а разпад на държавността и агония. Обръщаме се към вас с идеи за промяна на системата на 29-годишно управление на страната. Можем ли да организираме национална енергия, за да сложим край на този модел. Това е нашето обращение към вас, народе, заяви лидерът на левицата.

Тя бе категорична, че "този модел на прехода на обвързаност на пари и власт пречи за другото развитие на България. С това мнозинство няма да стане. В тази зала няма да стане".

Това мнозинство не може да реши тези проблеми. Искаме оставката на правителството. Край на тази агония. Разпускане на парламента и предсрочни избори, призова Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5300

5

квазимодо

05.09 2018 в 08:13

Горката. Г-жо не бъркайте народа със вашите непрекъснато природно намаляващи комуняги. Всички видяхме какво можете. Слизаме сред народа - и боговете осветиха пътя ни, това сериозно ли.

6145

4

kokoten

04.09 2018 в 18:20

...каквото и да бръщолеви Каката,безспорен факт е,че Мутрата и Физкултурника забатачиха нещата,а смехотворците от ОП са просто жалки...и май герберастката измет писала по-долу няма какво да каже....

10571

3

Hissarion

04.09 2018 в 15:59

Ниновица е попрекалила с мастиките по време на отпуската и сега бръщолеви несвързано.

11841

2

трафоПОСТ

04.09 2018 в 14:37

А, дано на следващите избори и с толкова депутати да влезете.

17439

1

мнение от IP

04.09 2018 в 14:19

На фона на всичко тая ми идва в повече. Пък и толкова е тъпо 20 души да останели в залата...Останалите в неплатен отпуск ли излизат?