Ексклузивно Президентът връчи мандата на ИТН. Кандидатът за премиер е Пламен Николов (видео)

ДПС и ГЕРБ си мериха политическите репресии

Нели Чолашка Последна промяна на 21 януари 2015 в 10:09 3624 3

Цвета Караянчева

Преди началото на същинската работа на депутатите по дневния ред на Народното събрание, ДПС и ГЕРБ се атакуваха взаимно с обвинения за политически репресии в държавната администрация.

Първи атакува Станислав Атанасов, зам.-председател на групата на ДПС, който за кратко беше екоминистър в кабинета "Орешарски".

ДПС стартира жив летопис на политическата репресия и всяка сряда тук от парламентарната трибуна ще изчита имената на лишените от конституционното си право за работа в държавната администрация български граждани, обяви Атанасов.

По думите му в момента има репресии срещу служители на администрацията, които са припознати по един или друг начин като близки до ДПС.

"Брутално уволнените са жертва на политическата репресия на две ксенофобски партии от управляващото мнозинство - Патриотичния фронт и Реформаторския блок. 

Той изчете имената на първите 30 души, свързани с ДПС, които са изгубили работата си от началото на работата на втория кабинет на Бойко Борисов и с човек от коя партия са заменени. Той обеща всяка сряда да чете нови имена, които били общо 295.

Атанасов ги определи като жертви на политическата репресия.

Цвета Караянчева от ГЕРБ се оказа подготвена със списък на политическите уволнения, направени при едногодишното управление на БСП и ДПС.

"Този поименник, който изчете господинът от ДПС (тя не си спомни името на младия кадър на ДПС), аз ще го продължа, защото направих паралелно проучване и положението се оказа ужасяващо", обяви Караянчева.

По думите й това, което са направили ДПС и БСП за няколко месеца, трудно може да бъде достигнато. 

Тя изброи конкретни примери на политически уволнения по времето на кабинета "Орешарски".

На твърдението на Атанасов, че всички назначени от ДПС кадри са с висше образование, Цвета Караянчева отговори: "Колкото и образование да имат хората, когато нямат необходимия стаж, увисваш като паяк във въздуха".

Тя напомни на младия депутат от ДПС, че имаше спор около неговата диплома от университет в Мюнхен, която беше вписана в биографията му. Той на свой ред призна, че е завършил само семестриално това висше училище, но пък има дипломи от СУ и НБУ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.01 2015 в 11:48

Присмял се хърбел на щърбел, все едни и същи червени боклуци, слугинажа на БКП - ДС бароните, имали висше образование, може би купени от тук - от там по някоя диплома, полуграмотни, дори не знаещи български език висшисти с това разполага и това ползва в управлението си червената мафия, кОлтура и образование при политическата измет, милиционери, мутри, наркотрафиканти, крадци и мошеници, пардон, на последните им викат бизнесмени, калинки, кристалинки ... червен "елит". Е, за това на кратунчо му липсват козари, овчари, свинари, все интелектуални професии, взеха дипломи и станаха политически пачаври.

21.01 2015 в 11:04

Колкото и дипломи да имаш, генът си е ген, това е истината. Едната съставка на ДПС има ген за кражби, другата по ген си е паразит. Макар да звучи близко - все паразитизъм, паразитирането убива гостоприемника и след това като марокански скакалци се пренася другаде, докато кражбите само намаляват благосъстоянието му. Двете съставки в едно не ми се ще да кажа какво правят, всъщност то си има политически коректно нарицателно за случая - ДПС.

21.01 2015 в 10:27

Станислав Анастасов !!!!