ДПС и ГЕРБ си мериха политическите репресии

Нели Чолашка 21 януари 2015 в 10:09 4195 3

Цвета Караянчева

Преди началото на същинската работа на депутатите по дневния ред на Народното събрание, ДПС и ГЕРБ се атакуваха взаимно с обвинения за политически репресии в държавната администрация.

Първи атакува Станислав Атанасов, зам.-председател на групата на ДПС, който за кратко беше екоминистър в кабинета "Орешарски".

ДПС стартира жив летопис на политическата репресия и всяка сряда тук от парламентарната трибуна ще изчита имената на лишените от конституционното си право за работа в държавната администрация български граждани, обяви Атанасов.

По думите му в момента има репресии срещу служители на администрацията, които са припознати по един или друг начин като близки до ДПС.

"Брутално уволнените са жертва на политическата репресия на две ксенофобски партии от управляващото мнозинство - Патриотичния фронт и Реформаторския блок. 

Той изчете имената на първите 30 души, свързани с ДПС, които са изгубили работата си от началото на работата на втория кабинет на Бойко Борисов и с човек от коя партия са заменени. Той обеща всяка сряда да чете нови имена, които били общо 295.

Атанасов ги определи като жертви на политическата репресия.

Цвета Караянчева от ГЕРБ се оказа подготвена със списък на политическите уволнения, направени при едногодишното управление на БСП и ДПС.

"Този поименник, който изчете господинът от ДПС (тя не си спомни името на младия кадър на ДПС), аз ще го продължа, защото направих паралелно проучване и положението се оказа ужасяващо", обяви Караянчева.

По думите й това, което са направили ДПС и БСП за няколко месеца, трудно може да бъде достигнато. 

Тя изброи конкретни примери на политически уволнения по времето на кабинета "Орешарски".

На твърдението на Атанасов, че всички назначени от ДПС кадри са с висше образование, Цвета Караянчева отговори: "Колкото и образование да имат хората, когато нямат необходимия стаж, увисваш като паяк във въздуха".

Тя напомни на младия депутат от ДПС, че имаше спор около неговата диплома от университет в Мюнхен, която беше вписана в биографията му. Той на свой ред призна, че е завършил само семестриално това висше училище, но пък има дипломи от СУ и НБУ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!