Местан се заяде за подредбата на дневния ред на НС

Нели Чолашка 21 януари 2015 в 09:31 3832 3

Лютви Местан

Лидерът на ДПС Лютви Местан се възмути от трибуната на парламента от поредността на точките в дневния ред на Народното събрание за днес.

Предложеният от председателя на парламента Цецка Цачева (ГЕРБ) дневен ред предвижда точка първа днес да са предложените от управляващите партии промени в Закона за обществените поръчки (ЗОП), които се правят само, за да може да се заобиколи ЗОП при изграждането на оградата по цялата граница с Турция.

Традицията е точка първа да е най-важната точка, която е актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система, обяви Местан и поиска работата на парламента да започне с нея.

Той обвини ГЕРБ, че прокарва като първа точка промените, свързани със строителството на оградата по границата, за да си осигури подкрепата за втора точка на една от политическите сили (визира Патриотичния фронт, който най-много настоява за бързото изграждане на защитното съоръжение).

Цачева обясни, че единствената причина промените в ЗОП да са първа точка е краткостта на текста, който се предлага. Тя все пак подложи на гласуване размяната на първа и втора точка, но в подкрепа на това гласуваха само от ДПС.

Вчера Лютви Местан заплаши управляващите с вот на недоверие, ако не свалят д-р Петър Москов от поста министър на здравеопазването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!