Бъчварова: Искането за оставка на Москов обвързва цял един етнос с политиката

OFFNews 21 януари 2015 в 09:12 4904 7

Румяна Бъчварова

Това, което ме притеснява в искането на оставка на министъра на здравеопазването Петър Москов от страна на ДПС е, че то обвързва един етнос с политиката на правителството и това за мен е по-опасният прецедент, защото се генерализира един проблем и с него се ангажира цял един етнос.

Това заяви в ефира на Нова телевизия вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова.

По думите ѝ, ДПС се опитва да прави политика за ромите и да застава в ролята на техен защитник. „Петър Москов се опита да реши един проблем, който съществува много отдавна.

"Не мисля, че искането на оставка на здравния министър е правилна посока, но нека видим кой от останалите парламентаристи ще подкрепи ДПС”, посочи Бъчварова.

Попитана, дали са възможни предсрочни избори, тя заяви, че ДПС, за да предизвика такива избори трябва да намери съмишленици, което е друг политически процес. „Възможността за предсрочни избори винаги стои, възприемаме я много трезво. Към момента имаме много общи задачи и работа, която трябва да свършим. Не сме обмисляли да има предсрочни избори през есента, когато ще се проведат и местни избори.

"Цялата дейност на правителството, при разговорите при създаването на коалицията, се говореше за цял управленски мандат”, каза още вицепремиерът.

Относно „Южен поток”, Бъчварова заяви, че това е важен въпрос и формално той не е излязъл от дневния ред. „Позицията, която беше уточнена още през края на месец октомври, началото на месец ноември остана в програмата, докато няма официално решение за прекратяването на този проект”, коментира Румяна Бъчварова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови