Quantcast

Доган: ДПС е инвестиция за мира в България (обновена)

OFFNews Последна промяна на 24 април 2016 в 12:39 5877 11

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган дойде на 9-ата Национална конференция на ДПС в зала 3 на НДК, придружен от бившия вицепремиер Емел Етем. Депутатът Делян Пеевски не присъства на форума, а новият лидер, който ще бъде избран на закрито заседание след обяд - Мустафа Карадайъ, приемаше поздравления още преди началото му. 

Делегатите скандираха името на Доган няколко минути. Сокола на ДПС не е появявал на публично място от конференцията преди три години, когато беше нападнат от Октай Енимехмедов в същата зала. Днес Ахмед Доган седна в ложата за гости. 

В приветствието си към делегатите, прочетено от Филиз Хюсменова, Доган заявява още:

Бъдете силни и добронамерени, не се подавайте на езика на омразата. Останалото ще ви подскаже логиката на живота. Последните 25 г. показаха, че ДПС е една стратегическа инвестиция за стабилността и мира в България. Българският етнически модел е уникален либерален проект, който тепърва ще бъде оценяван от Европа и света. Основното ми послание към всички вас - пазете и възпроизвеждайте този политически капитал. Бъдете сигурни, че свободата ще ви се отплати.

В живота и в политиката нищо не се поднася даром.

Обичам ви, винаги ваш!

Филиз Хюсменова дочете и доклада на Доган на предишната конференция след нападението над него. 

През 2013 основателят на ДПС Ахмед Доган ни даде много силен урок по деморация, но и постави на изпитание зрелостта ни на демократична и либерална партия", заяви в отчетния доклад Мустафа Карадайъ, все още в качеството си на оперативен съпредседател на Движението заедно с Четин Казак и Рушен Риза. 

"За оперативен председател беше предложен изявен парламентарист и добър оратор, който да развие либералния си код в ДПС като кауза, преценката си на различните ситуации и най-вече да бъде колективен играч. Но вместо оперативно ръководство на партията на база колективните решения, беше направен опит за подмяна на ДПС. На местните избори през 2015 г. получихме 311 000 гласа за общински съветници. И докато на места отчитахме разширяване на географията, в същото време загубихме болезнено в емблематични за нас общини", каза още Карадайъ от трибуната по адрес на изключения бивш лидер и настоящ председател на ДОСТ Лютви Местан, без да спомене името му.

Големите неща се случват, защото има големи хора, които умеят да генерират енергия, умеят да я регулират, ДПС е голямо, защото има лидер като д-р Ахмед Доган", завърши той речта си. 

Над 900 делегати и 600 гости присъстват на конференцията. Тук са лидерите на КНСБ и "Подкрепа" - Пламен Димитров и Димитър Манолов, както и почетният председател на "Подкрепа" д-р Константин Тренчев.

Гости на форума са говорителят на БСП и зам.-председател на партията Атанас Мерджанов, съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев, зам.-председателят на АБВ Румен Петков, Красимира Ковачка от БДЦ и Светлин Тенчев - от БДЦІНароден съюз и др. 

Хора от посолството на Турция няма, кметове на общини, сред които управникът на Одрин, и представители на опозицията в Турция са в зала 3. Присъстват и представители на посолствата на Русия, САЩ, Великобритания, Япония, Македония, Азербайджан, Алжир, Полша и др. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

73928

12

El Commandante

24.04 2016 в 17:42

"Ако си мислите, че съветските и местните служби са го толерирали"

Съветските и местните служби го създадоха и това е най-хубавото в цялата работа.
Ако го бяха създали американскиет служби, сега тука щеше да бъде Либия,Ирак, Косово,Афганистан.....ти си избери.

21765

11

Victimized

24.04 2016 в 17:32

Нямам нужда от помощ за да пиша що годе правилно. Не съм притендирал за свръх грамотност, но щом за вас е проблем явно нямате какво друго да кажете.
Не може да разберете нещо което явно е прекалено сложно за капацитета на разсъдъка ви. Ако си мислите, че всички вътрешно-политически решения са толкова повърхностни, значи определено не трябва да се тормозите с такива начиняния.
Не твърдя, че знам абсолютната истина, но хронологията ня събитията разкриват до голяма степен първоидеята. Ако си мислите,че ДПС се е зародило спонтанно след падането на режима, значи определено не сте в час. Такъв проект се е разработвал години преди да бъде реализира. Ако си мислите, че съветските и местните служби са го толерирали, или, че не са знаели, определено нямате причина да се впускате в спорове които очевидно не можете да водите.

73928

9

El Commandante

24.04 2016 в 17:06

"Доган: ДПС е инвестиция за мира в България "

Абсолютен факт!

9340

8

Blagodatka Dushanova

24.04 2016 в 16:40

№ 3 -кой ти помогна да напишеш 5 реда без грешки.Кажи сега това,което пишеш майтап ли е или да го приемаме буквално?

9340

7

Blagodatka Dushanova

24.04 2016 в 16:37

От кога ДС и КГБ са инвестиция за "мира" в България?

21765

6

Victimized

24.04 2016 в 14:52

Със сигурност не е бил това плана , но това се случи .Плюс , ДПС никога не влезе в ролята която трябва да изпълнява като партия , да успее да научи мюсюлманите , че те са българи , не са турци , факта религия не определя националността , което фактически е много важно да бъде разбрано от всички мюсюлмани по света , за да може да се спре с тази лудост .Модела не е лош , но изпълнението и това което последва не е дори и близко до успешно .

8017

5

Кулин бан

24.04 2016 в 14:11

Самите служби се разградиха и мафиотизираха. А едно малцинство идеално пасва - лесно се капсулира и поставя в зависимост. Проблемът е липсата на модерно гражданско общество. Дори обратно - има връщане назад, в патриархалното минало. Но може би пък за момента това е спасително, след като и останалите нации (поне на Балканите) така са тръгнали.

21765

4

Victimized

24.04 2016 в 14:01

То точно това е стратегията момчета, ДПС наистина е отроче на Дс, с цел тази мюсюлманска общност да се обедени около лидер и партия която не са обвързани и зависими от Турция, с идеята, че по този начин няма да им хрумне да се отцепят заедно с югоизточна България. Това е идеята на службите да опазят държавата цяла, но ДПС се ояде с власт и този проект превзе политическото и бизнес пространство, започна да изисква прекалено много много. Обикновено решението което взимаме с цел да избегнем най лошото, е всъщност крачка към него. Също като борбата с наркотиците и воините за мир.