Добрев: Политика не се прави от кабинетите, структурите са най-важни

OFFNews 22 януари 2018 в 09:29 3828 0

За мен е много важна обратната връзка, която получаваме от членовете ни при тези работни срещи, защото няма как да правим политика, лабораторно, от кабинетите. 

Това заяви заместник-председателят на БСП Кирил Добрев при срещите си с актива на партията в Бургас и Созопол. „Най-важното е да възстановим и вдъхнем доверие в структурите, защото без силни структури не можем да правим политика. И никой не може да оспори факта, че партията ни е оцеляла през всичките тези години на прехода, благодарение на своите структури”, категоричен бе Добрев. 

Зам.- председателят на партията каза, че реорганизацията вътре в БСП и обновлението на парламентарната група са дали живот на партията. Той допълни, че през тази година за БСП основни приоритети ще продължат да бъдат образованието, икономиката, здравеопазването и социалните дейности.

Кирил Добрев добави, че като единствена алтернатива на ГЕРБ, БСП трябва да работи в посока връщане на доверието у хората. „За мен, като отговарящ за партийната дейност, е важно самочувствието и отношението към всеки един партиен член. Съдбата на всеки един партиен член е важна за нас, за да се почувстваме отново един отбор”, заяви зам.-председателят на левицата.

Според Добрев вотът на недоверие е по всички политики на правителството и не е фиксиран върху определен министър или определено ведомство. „Корупцията започва от приемането на детето в детската ясла и свършва при плащане под масата за място в гробищата. По-лошото е, че хората приемат вече корупцията като нещо нормално - начин на съществуване и начин на функциониране на държавата”, коментира още той.

Кирил Добрев добави още, че огромна част от българския бизнес споделя, че трябва да си плати, за да получи обществена поръчка. „Искам да развенчая и мита, че злепоставяме България по време на европредседателството. Как точно я злепоставяме? Да не би всички тези европейски лидери и чиновници, които са тук заради председателството, да не знаят, че България е на първо място по корупция и на последно по доходи в Европа? Да не би в Европа да нямат представа от състоянието на страната ни след 10-годишно управление на ГЕРБ?”, попита Кирил Добрев.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови