Девствената поетеса защитава честта си на втора инстанция

OFFNews 25 април 2016 в 19:51 8886 5

41-годишната девствена поетеса Албена Хинкова продължава съдебната битка за честта си срещу поета Николай Славов.

Славов беше напълно оправдан на първа инстанция за думите си: "Абе моме, макар че ти не си мома, но това няма никакво значение", но Хинкова се закани да обжалва и го направи, съобщава "Монитор".

Съдебно-медицинска експертиза в районния съд установи, че Хинкова наистина е девствена. Делото продължава на 28 април.

Славов отново ще трябва да застане на подсъдимата скамейка и да се обяснява, че не е искал да обижда никого с думите си. "Готов съм за пореден път да й се извиня, въпреки че обида има само в нейното съзнание. Казаното от мен е метафора и не съм искал да я обидя с каквото и да било", заяви поетът.

Той бе оправдан по три повдигнати му обвинения, по които поетесата искаше от него общо 3000 лева.

На 2 юли 2014г. по време на сбирка на литературния клуб поета казал на Албена Хинкова: Кажи бе, моме, макар че ти не си мома, но това няма значение". След това добавил: "Накрая няма да видят нищо друго, освен една ей такава голяма дупка, през която вее вятър". После пък размахал лист с жест, все едно пропъжда муха.

Няколко дни по-късно – на 6 юли, Славов пак влязъл в пререкание с Хинкова, като й заявил: "Егати тъпогьозлука. Ти очи имаш ли, бе? Не разбра ли, че точно това за тебе се отнася. А твоят артистичен грим щеше да е по-подходящ за снощи, за "Дон Карлос" и "Как искам, теленце, до тебе да полегна".

Третото изречение, за което Хинкова търсеше от Славов последните 1000 лева били за негова фраза от 8 юли 2015, когато той ѝ казал: "Като текстопистка може да си добра, но като редактор си кръгла нула".

Според районния съдия Иван Калибацев думите на Николай Славов не са били унизителни за честта и достойнството на Албена Хинкова.

Междувременно стана ясно, че ръководителят на литературния клуб "Младост" Николай Гюлев в края на миналата година е казал на Хинкова, че не е желана и тя е престанала да посещава сбирките на клуба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12010

8

tihiik

10.08 2016 в 22:23

NUNKA,нунка ли си ,ква си...Не е гордост да си девствена,съхранила не само телесната си чистота,но от там и душевната такава!...Но виж, ГОРДОСТ Е ДА СИ РАЗПОРЕНА ОТ....... КУРВА,КОЯТО СЕ Е НАКИСНАЛА ВЪВ ГНУСОТА И НЕЧИСТОТИЯ "СЕКВА"!!!
Ако света е затънал до толкова,че не успява да различава чест от срам и поквара явно му е време вече да свършва това си битие!!! А да ти кажа ли мен лично , от каква "стока" точно бих се погнусил,или трябва НУНКА ,сестро, да ти е ясно вече?!...
Колкото до творческото вдъхновение,от що би се вдъхновило , от що то би породило и родило по-чисти,по-възвишени и по-силни и правдиви произведения,това няма смисъл да обяснявам,но оставям на всеки според рода му,да прецени! Разумее се , какво би приел и разбрал,чистият духовно и телесно , и какво загубилият разсъдък в содомски извращения "СЪВРЕМЕНЕН" И "МОДЕРЕН" "ЧОВЕК" !!!

29217

7

Лопе де Вега

26.04 2016 в 14:27

Абе нейна си работа. Да си я пази до 120! Тя си знае за какво и служи, но чак да се гордееш, че нито един мъж не те е пожелал, ми се види леко нездравословно. А на вас?
@ 1 Господине професоре, възникна малък проблем. С леко закъснение трябва да ви съобщя, че съм силно обиден от съмнението, изразено от Вас, по повод проблемът, възникнал около боеца от ЦАХАЛ Елиор Азария. От всички глупости и простотии, писани от моя милост тук, ясно личи отношението ми кам арапския тероризъм и изобщо към ислямската агресия. И така, намекът, че бих могъл да бъда на страната на арапски касапин очевидно изисква удовлетворение. По липса на дуелни пистолети и подходящо място в центъра на София, ще се задоволя с едно проформа извинение!

Поздрав!

12670

6

nunka

26.04 2016 в 00:55

Ама то не е нито гордо,нито поетично да си девственна на 41 години..

26179

5

ELPIDA

25.04 2016 в 23:19

Това КУКУ,щом на 41 год. е още девствено, означава,че свише е лишено от призванието Поетеса !

13277

4

66

25.04 2016 в 23:01

Николай Славов нема как да знае,
че Албена Хинкова е дърта вещица без да е провел експертиза.
Така че е невинен, въпреки оптимистичната хипотеза че Албена Хинкова е нормална жена.