Quantcast

39-годишна поетеса от Пловдив доказва в съда, че е девствена

OFFNews Последна промяна на 30 октомври 2014 в 22:12 47373 45

Поетесата Албена Хинкова

Поетесата Албена Хинкова търси справедливост в Районния съд в Пловдив, за да се докаже, че 39 години е запазила целомъдрието си, съобщава БНТ 2.

До безпрецедентното дело се стигна, след като писателят Николай Славов я нарекъл “Мома, ама не съвсем…” на събиране на литературното студио “Младост” в Пловдив.

Днес делото се гледа при закрити врата, за да не стават достояние интимни подробности от живота на поетесата.

Девствената поетеса Хинкова иска обезщетение от 3000 лева за нанесената обида. Като веществено доказателство по делото тя е приложила медицинско свидетелство, с което доказва, че не е имала интимни контакти с мъже.

Аз не мога да простя на господин Славов и ако му простя, не бих могла с чиста съвест да застана пред гроба на майка си. В събота е Задушница. Категорично казвам: не мога да простя! - заяви днес Хинкова.

Писателят е учуден от острата реакция на Албена Хинкова. Той твърди, че при изказването си е използвал метафора, свързана с фолклора:

"Кажи, бе моме, макар, че ти въобще не си мома, но това всъщност няма значение… Намерението за обида е фикция и ако такова съществува, то е само в съзнанието на госпожа Хинкова. Извън това няма обида” – каза Николай Славов пред БНТ.

В защита на обвиняемия на делото присъства и Милена Стоянова, също член на литературното студио “Младост”. Според нея липсата на клуб е причината за драматичните събития след метафоричните думи на Славов.

Такива пререкания се получават и други пъти, тъй като нямаме зала, в която да се събираме. Ходим в едно заведение, което е нещо между изба, бар, закусвалня, гостилница и каквото пожелаете друго, коментира Стоянова.

Следващото заседание на съда през декември ще реши дали поетесата Хинкова ще получи обезщетение за накърнената си гордост.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2015 в 23:24

Момичето чака принца с белия кон ..... каза някой по-горе.
То да почака още малко девойчето и ще дочака някой дядо на дърто магаре !
"Винаги, когато жена отказва среща на мъж, някъде по света се ражда едно котенце, което ще е нейната единствена компания в живота" :)

Една жена обикновено отказва среща на мъж, когато просто НЕ ГО ХАРЕСВА. И май наистина котенцето е по-добрия вариант, отколкото да търпиш някакъв тип, когото не можеш да понасяш, само за да не си без "компания" в живота. Айде мерси, няма нужда.

24.01 2015 в 10:02

Браво Албена! Така постъпва всеки който ненавижда простащината! Добър урок за всички българи, въпреки че много от тях няма да го разберат а ще продължават да цапат пространството с противното си мислене- Жалко и за съда че разрешава този цирк да се случи. За обидата, срама и страданието 3 хил.лева са смешна цена! Вие сте красива жена с нежна душа и аз вярвам че постъпвате правилно, като не разрешавате неподходящи ръце да ви докосват. Успех! Сърцето ми е с вас! Любов и Светлина!

23.01 2015 в 03:57

Жалко за жената, много красива наистина. Можела е да има когото поиска, от глупост или лудост не е успяла. Пак евала, че в тази мизерия намира време и за нещо различно и възвишено като да брани това, в което вярва.Сега ако прави секс ще съжали, че е била толкова тъпа.

01.11 2014 в 18:33

spored e mnogo glypava rabota tova rygo nqmam za kazvane

01.11 2014 в 09:27

Тази ли е Андромаха от Откровения?

31.10 2014 в 18:34

Не виждам каква е точно обидата. Преди сто години "мома" може би е значело, че момичето е девствено, но в днешно време значи само, че не е омъжено, а като момата премине определена възраст, казваме че е мома ама не съвсем - сиреч стара мома.

31.10 2014 в 17:35

От известна възраст нататък всъщност няма значение.

31.10 2014 в 16:10

А защо е "госпожа", след като нито има съпруг, нито дете?

31.10 2014 в 15:49

Що за смехотерапия? И как въпросната дама - мома реши, че обезщетение от 3000 лв е точната цена за тази обида?! Искала е да стане при закрити врати, а сега цяла България чете и се чуди как тази жена е опазила девтвеността си?! Да се смееш ли??? Да и се чудиш ли??? На кого и какво иска да докаже, покаже или вмени на българката тази поетеса???! Хай със здраве остани си мома!

31.10 2014 в 14:54

Асексуалността НЕ Е психическо заболяване! Хомосексуалността за щастие вече е приета като нещо нормално (разбира се, ние сме назад, бидейки елементарни и ментално семпли балкански субекти, говоря по принцип), време е да се обърне внимание и на асексуалността.