Нова експертиза ще установи дали е девствена 40-годишната поетеса от Пловдив

OFFNews Последна промяна на 02 април 2015 в 18:17 13498 20

Албена Хинкова

Магистратите от Районния съд в Пловдив постановиха да се извърши нова съдебна експертиза по делото на 40-годишната поетеса Албена Хинкова срещу 57-годишния поет Николай Славов.

Гинеколози в качеството си на вещи лица ще трябва да установят дали девствеността й не е възстановена чрез хименопластика.

Съдията по делото Иван Калибацев обясни, че АГ клиниката на УМБАЛ "Свети Георги" не може да осигури вещо лице и затова експертната оценка е възложена на специалисти в МБАЛ Пловдив.

Заради смяната на болничното заведение бе отложено и делото. Това е втора експертиза по делото, след като първата установи категорично, че поетесата е девствена.

Адвокатът на Николай Славов - ответната страна по делото, поиска на предишното съдебно заседание експертиза, която да докаже, че не става дума за хименопластика.

Същевременно стана ясно, че поетесата е подала жалба в полицията - заради снимка по време на сбирка на литературния клуб "Младост". Хинкова имала рожден ден и занесла торта и шампанско в литературния клуб, за да почерпи, а Славов решил да я снима. Председателят на клуб "Младост" Минчо Палавров и Славов са предупредени в полицията да не приближават поетесата.

Следващото заседание по делото е на 7 май.

От октомври миналата година Албена Хинкова търси справедливост в Районния съд в Пловдив, за да се докаже, че и до днес е запазила целомъдрието си.

До безпрецедентното дело се стигна, след като писателят Николай Славов я нарекъл “Мома, ама не съвсем…” на събиране на литературното студио “Младост” в Пловдив.

Девствената поетеса Хинкова иска обезщетение от 3000 лева за нанесената обида. Като веществено доказателство по делото тя приложи медицинско свидетелство, с което доказва, че не е имала интимни контакти с мъже.

"Кажи, бе моме, макар, че ти въобще не си мома, но това всъщност няма значение… Намерението за обида е фикция и ако такова съществува, то е само в съзнанието на госпожа Хинкова. Извън това няма обида” – коментира миналата година Николай Славов пред БНТ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.04 2015 в 22:20

нали сме в 21-ви век - всеки има право да живее както си иска. И демокрацията ни е побългарена - нека за всички има демокрация, само за хомосексуалистите/асексуалните (случаят на дамата?) и различните по раса и цвят на кожата от нас - не.

03.04 2015 в 09:44

А бе,майни,нема ли кой да го цепне това момиче и да престанем да се излагаме.Чувал съм за вас какви ли не митове и легенди,а един химен не можете да спраскате.Срамота,още повече поетесата си я бива и може да се окаже,че е истински звяр,който има да наваксва много години въздържание.Успех.

03.04 2015 в 09:32

Докога въпросната личност ще ни занимава с психичните си отклонения.

03.04 2015 в 05:58

това май е единствения начин поетите у нас да бъдат забелязани - да се държат като чалга звезди

03.04 2015 в 02:44

Те това е свободата - искала жената да остане девствена (или "девствена"), останала такава и сега го доказва.
Не, че искам да я имам за роднина или да живея покрай такава, ама тя си има право на избор ако не пречи на някой друг. А че една поетеса едва ли се вписва в стадарта за нормално мисля че всеки го знае.
От цялата история ми прилича, че този Славов е искал да я "опъне", не е минал номера и е тръгнал да се заяжда с нея кога както може. Това да поиска адвоката му да се провери за хименопластика си е направо уникум.

И си помислете - една жена да влезе в толкова проблеми (и медицински прегледи) за едната "чест" не е станало само заради това, което можеш да откриеш във вестниците. И на всичкото отгоре -"чест" защото сигурно не повече от 2% и вярват.

А лично аз съм доволен, че жена ми си е 100% нормална.

03.04 2015 в 01:37

А ако е правила само орална любов това брои ли се за девствена?

03.04 2015 в 01:04

Момата е странна, но това е свободата - има право да живее както желае. И аз имам съмнения,че никога нищо не е опитвала, но все пак е поетеса сиреч нестандартна.
като добавим че ще я проверят за хименопластика което явно е поискано от Славов случая става твърде особен. Сигурно има неща, които не се пишат по вестници те.
Е, аз лично съм доволен че жена мИ е от нормалнате...

02.04 2015 в 23:12

Има един филм... Казва се Истерия. Много е на място в ситуацията.

02.04 2015 в 22:52

Защо не вземе да се гръмне тази дама?

02.04 2015 в 21:51

Имам само един въпрос - До кога парите на данъкоплатците ще бъдат използвани за помия от такова естество?