Нова експертиза ще установи дали е девствена 40-годишната поетеса от Пловдив

OFFNews 02 април 2015 в 18:17 14658 20

Албена Хинкова

Магистратите от Районния съд в Пловдив постановиха да се извърши нова съдебна експертиза по делото на 40-годишната поетеса Албена Хинкова срещу 57-годишния поет Николай Славов.

Гинеколози в качеството си на вещи лица ще трябва да установят дали девствеността й не е възстановена чрез хименопластика.

Съдията по делото Иван Калибацев обясни, че АГ клиниката на УМБАЛ "Свети Георги" не може да осигури вещо лице и затова експертната оценка е възложена на специалисти в МБАЛ Пловдив.

Заради смяната на болничното заведение бе отложено и делото. Това е втора експертиза по делото, след като първата установи категорично, че поетесата е девствена.

Адвокатът на Николай Славов - ответната страна по делото, поиска на предишното съдебно заседание експертиза, която да докаже, че не става дума за хименопластика.

Същевременно стана ясно, че поетесата е подала жалба в полицията - заради снимка по време на сбирка на литературния клуб "Младост". Хинкова имала рожден ден и занесла торта и шампанско в литературния клуб, за да почерпи, а Славов решил да я снима. Председателят на клуб "Младост" Минчо Палавров и Славов са предупредени в полицията да не приближават поетесата.

Следващото заседание по делото е на 7 май.

От октомври миналата година Албена Хинкова търси справедливост в Районния съд в Пловдив, за да се докаже, че и до днес е запазила целомъдрието си.

До безпрецедентното дело се стигна, след като писателят Николай Славов я нарекъл “Мома, ама не съвсем…” на събиране на литературното студио “Младост” в Пловдив.

Девствената поетеса Хинкова иска обезщетение от 3000 лева за нанесената обида. Като веществено доказателство по делото тя приложи медицинско свидетелство, с което доказва, че не е имала интимни контакти с мъже.

"Кажи, бе моме, макар, че ти въобще не си мома, но това всъщност няма значение… Намерението за обида е фикция и ако такова съществува, то е само в съзнанието на госпожа Хинкова. Извън това няма обида” – коментира миналата година Николай Славов пред БНТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!