Десислава Атанасова за КТБ: Надяваме се, че нещо ще свършим все пак

OFFNews Последна промяна на 29 март 2015 в 13:04 3899 11

Десислава Атанасова

"Надяваме се, че нещо ще свършим все пак. В противен случай би било недопустимо да харчим бюджетни пари на Народното събрание".

Това заяви в ефира на Нова телевизия Десислава Атанасова – депутат от ГЕРБ, председател на временната анкетна комисия за разкриване на източването на КТБ.

"Разкриването на източването на КТБ касае всички български граждани, касае държавата, касае бюджета, касае решенията, които Народното събрание ще вземе и за в бъдеще. Всъщност това е и основният ми мотив да оглавя тази комисия".

Надеждите на Атанасова били свързани с това временните синдици на КТБ да поискат обезсилване на определени сделки. С надежда е свързана и целта на работата на комисията.

"Надявам се да стане факт връщането на средствата, които държавата инвестира. Ако тези 3,5 милиарда бяха инвестирани в нещо друго, това щеше да бъде далеч по-полезно за обществото", отговори Атанасова на въпрос дали комисията може да помогне за връщане на някаква част от отпуснатите от държавата 3,5 милиарда лева за изплащане на гарантираните депозици.

"Сключената сделка за 1 евро  ме връща в годините назад, когато за един лев се купуваха металургични заводи и предприятия. Не знам как на институциите, които са длъжни да надзирават подобни сделки и да дават становище, не им прави впечатление какво се случва", коментира Атанасова продажбата на предприятията на Цветан Василев.

По думите на депутатката от ГЕРБ резултатът от работата на комисията щял да бъде депутатите да са по-подготвени, когато гласуват в бъдеще текстове, свързани с банките и банковата несъстоятелност.

"Изводите, които ще направим, следва да формират едно съвсем различно законодателство, за да не се действа ад хок", обясни Атанасова.

Атанасова поясни, че на първото заседание на комисията поканените гости от БНБ са пояснили, че никой не е виновен за източването на КТБ и че никой не имал отговорност да следи.

"Стигна се до парадоксалната ситуация Иван Искров онзи ден на комисия да каже, че има рожден ден. Човек понякога и сам може да си направи подарък за рождения ден, стига да има желание", заяви депутатът във връзка с изказването на гуверньора отпреди няколко дни.

Десислава Атанасова отново подкани управителя на централната банка Иван Искров да подаде оставка.

Преди дни той призова депутатите да стартират процедура за избора на негов наследник и така да му направят подарък за рождения ден. При това условие той бил готов да подаде оставка. 26-ти март мина, но Искров още не е подал оставка.

Борисов, Василев посочва, че „не искам да ви казвам по какъв “криминален” начин се добрах до него. Той се страхуваше да се срещне с мен, защото бях следен абсолютно незаконно”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.03 2015 в 23:52

ЛАПАЙ МА...

29.03 2015 в 23:08

Г-жа Атанасова, след като нямате НИКАКЪВ опит от банково дело защо се съгласихте да сте председател на тази комисия? Едва ли харчите пари за да "свършите поне нещо". От Вас се очаква конкретика, професионализъм и анализ. След като нищо не разбирате правите комисията смешна. Лютов и Искров с право Ви се подиграваха на първото заседание.

29.03 2015 в 21:25

АХАХААХАХХАХАХА надявала се била...

29.03 2015 в 20:24

Държавата ?

29.03 2015 в 15:03

Тази женица е бившият здравен министър - дипломирана адвокатка при която бяха затворени най-голям брой болници поради липса на финанси и след това същата източи 1.4 милиарда от НЗОК. :D Факти - тия лъжат за да крадат като мърши.

29.03 2015 в 14:58

О, вие свършихте достатъчно - фалирахте КТБ!

29.03 2015 в 14:47

Оле, Божке, слез си прибери вересиите! Ма тая освен че е грозна е и яко нагла. Абе, мацко, вие де бляхте предния мандат? Не е като да падате от небето все пак. И на децата вече е ясно, че КОЙ иска да лапне БТК и сие и затова е целия шум по медиите.

29.03 2015 в 14:28

Тази не е от умните жени дето се въртят около Борисов...
И понеже все пак се върти около него, ни остава едно единствено заключение.....

29.03 2015 в 13:55

Ама е те това е професионализъм.
И на мен като ми дойде клиент с някаква задача, точно така му отговарям: НАДЯВАМ СЕ, че нещо ще свърша, ВСЕ ПАК...

НАДЯВАМ СЕ, бе хора, надявам се.. представяте ли си. Толкоз години уча и работя, за да мога да се НАДЯВАМ, че ще свърша работата, за която са ме наели. Божкеееее, ела си прибери вересиите.

29.03 2015 в 13:39

хаха ще свършите каквото са ви казали нали цяла година го приготвяха.