Депутатите направиха преглед на политическите скандали

Нели Чолашка 05 февруари 2014 в 12:03 3290 4

Депутатите се заклеват.

Близо два часа депутатите се караха днес покрай създаването на анкетна комисия, която да проучва обстоятелствата около внезапното оттегляне от парламента на Христо Бисеров от ДПС. Дебатът се превърна в историческа справка на политическите скандали от последните 15 години.

Причина за възбудата и взаимните обвинения между партиите в парламента стана изказването на Йордан Цонев от ДПС, който поиска работата на комисията да бъде разширена и с разследване на разговорите между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и Бисер Миланов-Петнов, защото това бил най-големият скандал от последната седмица.

Това предизвика зам.-председателката на групата на ГЕРБ Цецка Цачева да напомни на ДПС, че бивш техен депутат - Митхат Табаков, от вчера е зад решетките. В затвора се радват на Митхат Табаков като на расов елен, коментира Цачева.

Вежди Рашидов пък напомни на ДПС за скандала с Огледалото в Кърджали и за харчовете на Емел Етем по изгражданите на диги, които така и не бяха издигнати. По думите му тя похарчила 260 млн. лв.

"Не си правете илюзии и не се подигравайте с българското общество. Не смятайте, че българският народ е сляп и не вижда, че се краде поголовно, а вие разигравате тук театър", призова Рашидов.

От "Атака" се върнаха на управлението на Иван Костов, но напомниха и за парите похарчени от Бойко Борисов като премиер за "Авиоотряд" 28, за да "превозва фолкпевици и футболисти".

Десислава Атанасова от ГЕРБ напомни, че в парламента има комисия за борба с корупцията и нейната партия отдавна настоява председателят на тази комисия - Волен Сидеров, който е със снет депутатски имунитет заради хулиганство, да бъде сменен.

Това отприщи гнева на младите атакисти, които един през друг се изказваха срещу Атанасова и други депутати от ГЕРБ.

Илиан Тодоров от нациналистите нападна бившата здравна министерка с тезата, че мъжът й е печелил обществени поръчки за милиони, докато ГЕРБ са били на власт. Той атакува и Цецка Цачева с информацията, че си е направила ремонт на вилата за 45 хил. лв.

Националистите попитаха Десислава Атанасова, че се е фокусирала върху техния лидер Волен Сидеров.

Тя пък напомни за бялата пластмасова маса, под която се криеше Сидеров от протестиращите, за замеряните с коркови тапи сервитьори в ресторант в Брюксел от атакисти и плажуването в Куба на Сидеров, докато се гледа бюджетът на държавата.

Аз не съм се фокусирала върху вашия лидер, но как ще обясните интересът на главния прокурор към Волен Сидеров.

Атанасова нападна и БСП като поиска комисията "Бисеров" да разследва и договора на пиар агенцията "Актив груп" на Моника Станишева с Европейския парламент. Станишева спечели поръчка за 60 млн. лв., за да направи сайта за популяризиране на Европарламента, но наскоро обяви, че се отказва от проекта заради спекулации около него.

Атанасова напомни и за скандала с австрийския лобист Петер Хохегер, на който Сергей Станишев беше платил, за да чисти имиджа на България. В него беше замесена и съпругата му Моника, която Хохегер беше наел за подизпълнител.

Мустафа Карадайъ пък поиска разследване на напускането на Искра Фидосова на парламента, което се случи заради тефтерчето на Филип Златанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!