Депутат от ДБГ: Бъчварова съчинява проучвания, за да помпа самочувствието на Борисов

OFFNews 16 октомври 2016 в 16:41 7812 2

След покаянието на министрите от Реформаторския блок пред премиера Бойко Борисов в петък вечерта, днес коалиционните отношения ГЕРБ-РБ отново изглеждат крайно изострени.

Формалният повод са думи на вицепремиера Румяна Бъчварова, която написа във фейсбук, че кандидатът за президент на РБ няма "никакви шансове дори да стигне до балотаж", което обяснявало поведението на реформаторите.

"За да съберат някой и друг глас повече за кандидата, който няма никакви шансове дори да стигне до балотаж, РБ или това, което от тях казва, че не е опозиция, прави странни за политическия живот неща", написа Бъчварова.

А накрая добави и че след разграничаването от ГЕРБ "накрая Реформаторския блок ще се разграничи и от избирателите си".

Последната реплика явно силно е разгневила депутата Димитър Делчев от партията на другия вицепремиер Меглена Кунева. Също в социалната мрежа той написа следния отговор до Бъчварова:

До днес Румяна Бъчварова мълчеше на тема коалиционна политика и всички само си мислеха, че тя е негодна да се справя с възложения и ресор като вицепремиер отговарящ за коалиционната политика. След днешната й позиция, вече знаем със сигурност, че не става за тази работа (допускам и за няколко други).

Г-жо Бъчварова, не се получава само с измислени проучвания на вашата социологическа агенция, с която си съчинявате резултати с цел да омаловажите РБ и да помпате самочувствието на г-н Борисов.

За да работят нормално министрите в това правителство, нужно е всеки да се занимава с това, от което разбира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови