Накрая Реформаторите ще се разграничат и от себе си, смята Бъчварова

OFFNews 15 октомври 2016 в 17:46 7050 9

Накрая Реформаторите ще се разграничат и от себе си, смята Бъчварова

Не обичам да съм права за лошите си очаквания. Точно преди две години - пак на 15-ти октомври докато преговаряхме за правителство, проблемите на РБ ни поставиха въпроси. Днес те са същите и все още нямат отговори. И пак се занимаваме с тях, написа в профила си във Фейсбук министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя обяснява, че кандидатът за президент на РБ няма "никакви шансове дори да стигне до балотаж", което обяснява поведението на Блока: "За да съберат някой и друг глас повече за кандидата, който няма никакви шансове дори да стигне до балотаж, РБ или това, което от тях казва, че не е опозиция, прави странни за политическия живот неща". 

Според нея Реформаторският блок не застава срещу основния си политически противник и "не изрича това, което всички виждат - БСП действа нагло и безотговорно, подвежда избирателя с лъжи и се опитва да го тика извън ЕС, някъде на изток.." "Тази историческа заплаха се замъглява от шума и виковете на подскачащите срещу партията, благодарение на която РБ участва в управлението", заявява вътрешният министър.

Според нея само в коалиция, в която 85 души са готови да подкрепят идеите на 13, "реформаторите или това, което от тях казва, че не е опозиция" имат шанс да направят всичко, което би трябвало да искат и да са обещали на избирателите си. Но не го правят, а се разграничават вътре в странната си коалиция един от друг. 

И добавя:

А понеже това не им стига, разграничават се и от коалиционните си партньори. Докато накрая се разграничат и от избирателите си.

Каква е логиката на такова поведение и как тя отговаря на обществените очаквания? Не очаквам отговор, защото не виждам изобщо да има смислен такъв. Но на хората трябва да се каже защо се случва това, кой какво иска и какво бъдеще за страната отрежда. Защото освен политическо гръмогласие, трябва да има и политическо достойнство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

6

Новак

15.10 2016 в 20:26

А накрая дали няма да й се наложи на нея да се отказва от себе? ГЕРБерастите веднъж се отказаха от БКП, та вече ще им стане навик.

29585

2

Izalina

15.10 2016 в 18:39

Хаха, е, не го е казала баш тъй, ама заглавието е добро :)

Верно "позицията" на РБ си е доста повратлива и често досадна, а можеха да са далеч по-симпатични, полезни и подкрепяни. Пусто нито опит, нито акъл на място явно им стига.

Да започнат примерно с нещо полезно - да разкарат Кунева

И да, продължавам да не издържам и Бъчварова. Да мълчи там и да продължава да се мъчи да работи за каквото са я сложили.

Изобщо като цяло полит.елитните.женки трябва да се позапрат в изявленията си, че стават смешнички вече.