ДБГ: Историческият компромис свърза Радан Кънев с Местан

OFFNews 07 януари 2016 в 13:40 6207 20

Снимка БГНЕС, Архив

Ръководството на ДБГ.

"Историческият компромис свърза Радан Кънев с Местан", заяви пред Канал 3 депутатът от Реформаторския блок и зам.-председател на ДБГ Настимир Ананиев.

На въпрос дали има обща политическа перспектива между бившия лидер на ДПС Лютви Местан и председателя на ДСБ Радан Кънев Ананиев каза, че те са архитектите на "историческият компромис". "Той беше направен от тях двамата, т.е. те вече имат нещо общо", обяви депутатът.

"Не може нито една партия у нас да бъде свързана с чужди посолства", обяви реформаторът на въпрос за ДПС. "Видяхте от коя партия отидоха в турското посолство при възникнал проблем", каза той.

Относно перспективите пред Реформаторския блок, Ананиев обяви, че в Блока се подготвя декларация за приоритетите на управлението, на базата на която ще се работи по анекс на коалиционното споразумение между РБ и ГЕРБ.

"Тепърва изясняваме странната ситуация на опозиционност", каза Ананиев на въпрос за Радан Кънев и обявеното от него излизане в опозиция, като напомни, че РБ има общи органи, които вземат решенията по ясно разписани механизми и в съответствие с управленската програма и програмата на РБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!