ДБГ в хор с Цветанов срещу привилегиите на ДСБ от властта

OFFNews 18 декември 2015 в 19:09 5138 10

Антоний Тренчев

"Като независими депутати те (ДСБ) ще загубят държавната си субсидия. Съпредседателят и зам.-председателят на парламентарната група пък ще спрат да идват на работа с държавните мерцедеси. Те ще загубят и получаваната половин заплатата над основната. Надявам се мотивите да са други, но те не могат да продължават в това шизофренно състояние"

Това заяви заместник-председателят на движение "България на гражданите" Антоний Тренчев пред bTV.

Тренчев, член на ПГ на Реформаторския блок, е категоричен, че депутатите от ДСБ не излизат в опозиция, за да не спрат да ползват определени привилегии от властта. Критиките му насочени към ДСБ са сходни с тези на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов от началото на седмицата, който заяви:

"Фокусирате се върху Петър Москов. Но ДСБ има своите представители в изпълнителната власт, било то като заместник-министри, било то като шефове на агенции, които са действащи членове на ДСБ... Не е хубаво да коментираме или да даваме препоръки на политическите си партньори. Това е тяхно политическо решение, което беше заявено от Радан Кънев, но това, което каза господин Радан Кънев и ако е искрен в това, не знам обаче другите дали излизат от изпълнителната власт. Това е една номенклатура, в добрия смисъл на думата, на политическите партии, които застават зад дадените номинации и те отстояват принципите и вярват, че те са хората, които могат да прокарват решения и политики."

На въпрос дали да очакваме предсрочни избори Антоний Тренчев каза:

"Преди два месеца имаше местни избори и те препотвърдиха разпределението в парламента. Не виждам какво ще се постигне. Ще се съберем в същия формат, ще се загубят 6 месеца и 50-60 милиона лева"

В понеделник Цветан Цветанов пък относно евентуални предсрочни избори заяви:

"Ако Радан Кънев отиде на предсрочни избори, дали ще влезе в парламента", попита Цветанов и допълни, че, от гледна точка на сигурността на държавата, е по-добре в момента да няма избори. Той се усъмни и дали симпатизантите на ДСБ подкрепят Кънев в решението му да излезе в опозиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!