Дачков: Имаме запис на Борисов, Първанов и Петков, ще го покажем в съда

OFFNews 26 януари 2014 в 14:40 7123 12

Явор Дачков
Явор Дачков

Редакцията на вестник „Галерия" разполага със запис от среща на Георги Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков, но ще го предоставят само и единствено в съда, като отговор на делата, които бяха заведени срещу вестника, съобщи в интервю за TV7 журналистът Явор Дачков.

По думите му записът е правен от един от участниците в срещата, а не от МВР чрез СРС-та и именно за това от "Галерия" решили да не го пускат в публичното пространство.

"Това го компрометира като официално средство, но не го прави по-малко истински. По смисъла на българското законодателство свободното му разпространение би било тежко закононарушение, за което редакцията справедливо може да бъде обвинена", уточни Дачков.

Той обвини журналистката Люба Кулезич, с която живееше преди години, че получава детайлни указания за предаването си от висш полицейски служител.

Дачков обвини всички журналисти пълната идейна и политическа криза в България. В момента те са едновременно и жертва на престъпленията срещу обществото, които самите те извършват, смята журналистът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!