Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

БСП няма да участва в съставянето на служебно правителство

ОFFNews 18 ноември 2016 в 18:05 3982 1

Снимка БСП

Корнелия Нинова.

"БСП няма да участва в съставянето на служебно правителство", каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова на излизане от президентството след консултациите с президента Росен Плевнелиев, предаде „Фокус“.

Срещата продължи около час, а след нея Корнелия Нинова заяви, че от БСП настояват за провеждане на предсрочни парламентарни избори възможно най-скоро.

„Заявихме пред президента нашата позиция – ако ни бъде връчен мандат, ще го върнем, ако бъдем поканени от третата политическа партия, на която ще бъде връчен мандат, ще откажем да участваме в правителство в рамките на този парламент. Той е с изчерпани вече възможности и е нужно възможно по-бързо да се организират предсрочните избори“, коментира Нинова.

„Заявихме позиция, че не считаме, че това мнозинство в този парламент или други мнозинства могат да формират стабилно правителство. Заявихме от името на БСП - лява България, че нито ще предлагаме министри, нито ще участваме в служебен кабинет. Това е правомощие единствено на действащия държавен глава“, каза още Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

18.11 2016 в 18:34

Нинова, живееш в света на Пинокио!
Гласовете на Радев бяха за оставка на Бай Х!Не са за вас и колкото и да бързаш за избори, няма да ти се получи.
БСП е политически труп.
 
X

Да помогнем на украинските деца!