БСП: ИТН да оттегли Петър Илиев, ако иска подкрепа за правителството си от нас

OFFNews 09 август 2021 в 15:20 6359 3

Снимка БТА архив

Има такъв народ да оттегли кандидата си за вицепремиер и министър на вътрешните работи Петър Илиев, иначе няма да получи подкрепа от БСП. Неговото интервю тази сутрин бе смущаващо за нас. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседание на Изпълнителното бюро и ръководството на ПГ на БСП за България. Ще предложим това решение на Националния съвет утре, уточни тя. 

"Петър Илиев е консултирал писането на 2-3 конституционни жалби като юрист. Като юрист има добри качества - жалбите, които написа, КС ги уважи. Но има разлика между това да си добър юрист и да си кандидат за вицепремиер и
вътрешен министър", коментира в отговор на въпрос Нинова. 

"Винаги сме казвали, че съставянето на Министерски съвет е отговорност на мандатоносителя. И сега заявяваме – ние министри не предлагаме, не се пазарим за постове", категорична беше Корнелия Нинова.

По думите на Нинова първата стъпка, възложена от Националния съвет - писмен документ с допълнени 57 конкретни мерки за политики, вече е постигнат на разговорите с Има такъв народ. 

В документа залегнаха всички предложения, които направихме, включително и корекциите, поискани от Националния съвет, уточни тя и допълни, че документът е от 6 страници. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2026

3

Nataliq

09.08 2021 в 16:47

Изобщо няма нищо вярно!БСП вече си е получила апетитния пост. Тези да ги разправя на другиго!

4164

1

Egocentric Eccentric

09.08 2021 в 15:47

Дет са вика, после винаги могат да го предложат за шеф на ДАНС
 
X

Да помогнем на украинските деца!