Божанков към Възраждане: Виснахте като прани гащи. Костадинов към ПП: Утре сте в затвора

Ружа Райчева 06 декември 2023 в 15:51 3945 0

Явор Божанков

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Явор Божанков

Депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Явор Божанков заяви, че "Възраждане" са били унизени на изборите и са "виснали като прани гащи", след като са помогнали на ГЕРБ за избора на техния кандидат на подуправител на НЗОК миналата седмица. 

Божанков взе думата за изказване, когато от парламентарната група на "Възраждане" започнаха умишлено да бавят заседанието, след като по тяхно предложение бе прието парламентарното работно време да се удължи до окончателното приемане на точката за промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

Депутатът от ПП-ДБ обвини "Възраждане", ча миналата седмица издигнатият от ГЕРБ за подуправител на НЗОК проф. Момчил Мавров е бил избран с тяхна помощ и те са били "употребени като резервно мнозинство" на ГЕРБ и ДПС

"След като бяха употребени, увиснаха като прани… да не казвам! Всички видяха колко безсмислено ги употребиха! "Възраждане" неведнъж под диктовката на другите две групи, или не участват в гласуване, или между първо и второ четене сменят изцяло вота си", каза Божанков на фона на бурни възгласи от "Възраждане". 

По време на едно от изказванията си лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов за пореден път поиска оставката на цялото правителство. Божанков го репликира като каза, че искането му е абсурдно, след като "Възраждане" са "катастрофирали на изборите". 

"Вие бяхте унизени. Трябва да си подадете оставка за това унижение", обърна се Божанков към Костадинов. 

В спора с "Възраждане" по традиция се включи и депутатът от ПП-ДБ Искрен Митев. Той нарече Костадинов свой "колега", след което извади лист хартия, на който бил отбелязал колко малко спечелени мандати има "Възраждане" на местните избори в края на октомври.

Костадин Костадинов взе думата за реплика и отговори, че с Митев, а и ПП-ДБ като цяло, "не са колеги".

"Защото днес сте тук, а утре сте в затвора!", закани се той на фона на овации от парламентарната си група.

Малко след тази размяна на остри реплики депутатите гласуваха законопроекта и пленарното заседание приключи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика