Борисов: Шенген не е изгоден за България (допълнена)

"Турция не може да стане член на ЕС"

OFFNews Последна промяна на 28 август 2016 в 11:19 18134 19

„Чакалнята на еврозоната е много важно политическо решение и би било добро за България. Към днешна дата то не носи никакви ангажименти от страна на държавата. Ние покриваме критериите. А Шенген дори в момента не е изгоден за България, но темата стои, а колегите са категорични, че сме изпълнили критериите и сме много по-добри от други страни.“

Това заяви Бойко Борисов днес пред журналисти в сливенското село Мечкарево, цитиран от "Фокус".

"Залива ни нова мигрантска вълна от над 2 000 000 души. Икономиката на Турция, проблемите, които имаха след преврата, поставят страната в много трудно положение. Те изнемогват да издържат три милиона мигранти. До октомври и двете страни - и Турция и ЕС, трябва положат усилия да намерят стъпки споразумението да продължи да действа", каза още премиерът.

"Турция е добронамерена. Европа и Турция трябва взаимно да разберат проблемите си. Има държави, а и ние подкрепяме това мнение, че в този момент Турция не може да стане член на ЕС", смята още Борисов.

Той добави, че ЕС трябва да е силен и единен, за да може да е конкурент на останалите мощни държави и съюзи по света - САЩ, Китай, Русия и азиатските алианси. Според него не е редно да се наблюдават противоречия между държавите вътре в Европа.

„Отдавна съм говорил и съм абсолютно „за“ обща европейска прокуратура, обща армия и, ако щете, обща полиция. Аз съм убеден, че при една обща структура, ще се спестят пари и ще стане по-рационално. Ако някой има, например 100 самолета, защо ние трябва да купим още 20? България имаме добри ракетни войски, добри сухопътни войски и сме тук на тази територия, би могло да се инвестират повече пари от Европа в тези части и да бъдем много по-ефективни", бе мнението на премиера.

Той бе на посещение в Мечкарево за освещаване на нов православен храм.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21662

19

spirit оригиналът

28.08 2016 в 21:35

отново и отново, но този път фатално, безотговорно, и престъпно лъжете българите, и Н.В.Българския Данъкоплатец!
.
Времето до октомври изтича като пясък през пръстите ни!

Разбрахте ли ме, Бойко Борисов, Борисов, Бойко, Бойко Борисов,Бойко Борисов?

Пак Ви питам – разбрахте ли ме?
Защо не действате тогава?
Какво чакате!.
___

21662

18

spirit оригиналът

28.08 2016 в 21:35

6. Подготвяте информационно населението. Без лъжи, измислени оправдания, и демагогия.

7. Натирвате БХК, и всички НПО и прочее античовешки и антибългарски „правозащитни“ соросидни организации, и разрешавате на полицията най-после да си бъде полиция.

8. Връщате на Ердоган всички лъже-бежанци, и всички, които на нас ни връщат от Европа, и от Сърбия. Ако ви е приятел, и сериозен политик, не би трябвало нито да се се сърди, нито да се учуди. Сериозните хора така правят.

Накратко, можехте, и все още можете да направи точно това, което направиха Унгария, Сърбия, и даже да предложи на Балканите да направим местна „Вишеградска четворка“ по същия принцип: България, Гърция, Македония, и Сърбия.

Всички ще се откликнат ВЕДНАГА!

Господин Борисов, ако вместо да направи всичко това, вместо поне да го започне, вместо даже да го кажете (още утре!), продължите да си играете на момченце за всичко – пощальонче на Ердоган, сякаш си няма пощи и служби в ЕС държавите за това, значи, отново и отново, но т

21662

17

spirit оригиналът

28.08 2016 в 21:34

Господин Борисов, ако наистина най-после сте разбрал, че и Вашият собствен задник е на пангара, и наистина искате да направите нещо (но не знаете – какво), имате месец и половина и целия държавен ресурс за нещо, което вашият начал…простете, добър приятел Ердоган прави за часове, и дни:

1. Завършвате оградата на границата. Бетонна! Като израело-египетската. 5 метра висока, с вишки, кули, и системи за наблюдение и въоръжени постове.

2. Надписи на 4-5 езика, включително турски, и арабски: „Гранична зона! Стреля се без предупреждение!“ Турската граница е точно така. И наистина стрелят! Питайте Ердоган, или Бинали, ако не ми вярвате.

3. Минирате границата.

4. Предислоцирате полиция, жандармерия, и кашкавалената армия там. Зер, бюджета им е по милиард и нещо, позволете им най-после да изпълнят конституционните си права и задължения.

5. Разрешавате и контролирате (без да им пречите!) въоръжени гражданските отряди за патрулиране и самозащите по границата.


16696

14

Новак

28.08 2016 в 17:42

El Commandante, напълно съм съгласен, че не сме готови за Шенген. Преди почти 10 години не бяхме готови и за ЕС. Но тогава се надявахме, че чрез членството в страната ще се наложат европейските правила, които да озаптят местните политици-разбойници. Но не се получи и последните години го доказват. Не само не се получи, но даже заразихме ЕС с вируса "тъпанар на власт". Това, което се става сега е резултат от това. И интервюто на Баце го доказва - "Турция е добронамерена, но не става за ЕС" , веднъж говори за Еврозоната, след това Шенген.
А по принцип Шенген не е само проверка на личната карта - има пълномощни (един родител с дете) и други формалности пре пресичането на границата.