Борисов: Шенген не е изгоден за България (допълнена)

"Турция не може да стане член на ЕС"

Последна промяна на 28 август 2016 в 11:19 16981 19

„Чакалнята на еврозоната е много важно политическо решение и би било добро за България. Към днешна дата то не носи никакви ангажименти от страна на държавата. Ние покриваме критериите. А Шенген дори в момента не е изгоден за България, но темата стои, а колегите са категорични, че сме изпълнили критериите и сме много по-добри от други страни.“

Това заяви Бойко Борисов днес пред журналисти в сливенското село Мечкарево, цитиран от "Фокус".

"Залива ни нова мигрантска вълна от над 2 000 000 души. Икономиката на Турция, проблемите, които имаха след преврата, поставят страната в много трудно положение. Те изнемогват да издържат три милиона мигранти. До октомври и двете страни - и Турция и ЕС, трябва положат усилия да намерят стъпки споразумението да продължи да действа", каза още премиерът.

"Турция е добронамерена. Европа и Турция трябва взаимно да разберат проблемите си. Има държави, а и ние подкрепяме това мнение, че в този момент Турция не може да стане член на ЕС", смята още Борисов.

Той добави, че ЕС трябва да е силен и единен, за да може да е конкурент на останалите мощни държави и съюзи по света - САЩ, Китай, Русия и азиатските алианси. Според него не е редно да се наблюдават противоречия между държавите вътре в Европа.

„Отдавна съм говорил и съм абсолютно „за“ обща европейска прокуратура, обща армия и, ако щете, обща полиция. Аз съм убеден, че при една обща структура, ще се спестят пари и ще стане по-рационално. Ако някой има, например 100 самолета, защо ние трябва да купим още 20? България имаме добри ракетни войски, добри сухопътни войски и сме тук на тази територия, би могло да се инвестират повече пари от Европа в тези части и да бъдем много по-ефективни", бе мнението на премиера.

Той бе на посещение в Мечкарево за освещаване на нов православен храм.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15269

19

spirit оригиналът

28.08 2016 в 21:35

отново и отново, но този път фатално, безотговорно, и престъпно лъжете българите, и Н.В.Българския Данъкоплатец!
.
Времето до октомври изтича като пясък през пръстите ни!

Разбрахте ли ме, Бойко Борисов, Борисов, Бойко, Бойко Борисов,Бойко Борисов?

Пак Ви питам – разбрахте ли ме?
Защо не действате тогава?
Какво чакате!.
___

15269

18

spirit оригиналът

28.08 2016 в 21:35

6. Подготвяте информационно населението. Без лъжи, измислени оправдания, и демагогия.

7. Натирвате БХК, и всички НПО и прочее античовешки и антибългарски „правозащитни“ соросидни организации, и разрешавате на полицията най-после да си бъде полиция.

8. Връщате на Ердоган всички лъже-бежанци, и всички, които на нас ни връщат от Европа, и от Сърбия. Ако ви е приятел, и сериозен политик, не би трябвало нито да се се сърди, нито да се учуди. Сериозните хора така правят.

Накратко, можехте, и все още можете да направи точно това, което направиха Унгария, Сърбия, и даже да предложи на Балканите да направим местна „Вишеградска четворка“ по същия принцип: България, Гърция, Македония, и Сърбия.

Всички ще се откликнат ВЕДНАГА!

Господин Борисов, ако вместо да направи всичко това, вместо поне да го започне, вместо даже да го кажете (още утре!), продължите да си играете на момченце за всичко – пощальонче на Ердоган, сякаш си няма пощи и служби в ЕС държавите за това, значи, отново и отново, но т

15269

17

spirit оригиналът

28.08 2016 в 21:34

Господин Борисов, ако наистина най-после сте разбрал, че и Вашият собствен задник е на пангара, и наистина искате да направите нещо (но не знаете – какво), имате месец и половина и целия държавен ресурс за нещо, което вашият начал…простете, добър приятел Ердоган прави за часове, и дни:

1. Завършвате оградата на границата. Бетонна! Като израело-египетската. 5 метра висока, с вишки, кули, и системи за наблюдение и въоръжени постове.

2. Надписи на 4-5 езика, включително турски, и арабски: „Гранична зона! Стреля се без предупреждение!“ Турската граница е точно така. И наистина стрелят! Питайте Ердоган, или Бинали, ако не ми вярвате.

3. Минирате границата.

4. Предислоцирате полиция, жандармерия, и кашкавалената армия там. Зер, бюджета им е по милиард и нещо, позволете им най-после да изпълнят конституционните си права и задължения.

5. Разрешавате и контролирате (без да им пречите!) въоръжени гражданските отряди за патрулиране и самозащите по границата.


-8808

15

wayOff

28.08 2016 в 20:21

Най-лесно един политик да каже, че Шенген не ни трябва! Ами хайде сега в парламента и да изтегляне срамната молбата за членство в тоя неудачен договор. Когато ЕС направи обща гранична полиция, обща армия и федерален съд и прокуратура ще говорим пак. За сега по добре далеко от недоклатени договорки

5582

14

Новак

28.08 2016 в 17:42

El Commandante, напълно съм съгласен, че не сме готови за Шенген. Преди почти 10 години не бяхме готови и за ЕС. Но тогава се надявахме, че чрез членството в страната ще се наложат европейските правила, които да озаптят местните политици-разбойници. Но не се получи и последните години го доказват. Не само не се получи, но даже заразихме ЕС с вируса "тъпанар на власт". Това, което се става сега е резултат от това. И интервюто на Баце го доказва - "Турция е добронамерена, но не става за ЕС" , веднъж говори за Еврозоната, след това Шенген.
А по принцип Шенген не е само проверка на личната карта - има пълномощни (един родител с дете) и други формалности пре пресичането на границата.

1460

13

Един друг

28.08 2016 в 17:40

Какво да вдявам, бе?! За разлика от вас, не чета само заглавията като пенсионер пред будка за вестници.

Статията има и подзаглавие, в което, типично за скачащата мисъл на наш Боко, се подхваща и още една тема - ЕВРОЗОНАТА. С други думи, човекът, когото така наплюхте, все пак има основание да говори за еврото в контекста на статията и вероятно прави разлика между Еврозона и Шенгенско пространство.

3457

12

Dirnik

28.08 2016 в 17:07

Един друг,.... ей не щастливи човече, ПРОЧЕТИ ЗАГЛАВИЕТО!!!! Да ти обяснявам ли още....или най-накрая вдяна....

1460

11

Един друг

28.08 2016 в 16:39

Ей, заядливец, как пък от коментара му разбра, че визирал именно Шенгенското споразумение, при условие, че говори за общата валута, а тя също има отношение към статията?!

По твоята логика, вие пък коментирата TTIP...