Борисов: Рисковете за България не са минали, терористите удрят навсякъде

OFFNews 24 май 2017 в 20:06 4701 3

Нито рисковете са минали за България, нито опасността е малка, защото терористите удрят навсякъде. Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод атентата в Манчестър, цитиран от "Фокус". 

"Многократно съм казвал и настоявал, че дипломацията по света има голям дълг към всичко, което се случва. И ние само констатираме тези факти - нито ще спрат, нито ще намалеят", каза Борисов.

"Помолих моите колеги да бъдат по-умерени в изказванията си за рисковете. Аз ги разбирам, че това да плашим хората и народа не е най-доброто. Но нито рисковете са минали за България, нито опасността е малка, защото терористите удрят навсякъде. И много внимателно слушат и реагират на всички изказвания и действия спрямо тях“, коментира Борисов.

По думите му световната общност отдавна е трябвало да спре войните в Сирия, Либия, Ирак, Афганистан, защото "там също гинат деца, също гинат хиляди хора".

"Притеснен съм, защото колкото и да са силни службите, колкото и да се стараят, виждате, че вече така действат терористите, че на практика няма как да се предпазиш. 1,2, 5, 10 атентата със сигурност са предотвратили английските служби. Може и сто да са предотвратили и накрая се случва това, което се случи в Манчестър. И то там, където безспорно са от най-добрите служби по-света, несравнимо по-добри от българските. Така че като кажем - не ни е страх или няма опасност и няма рискове, силно преувеличаваме", подчерта Борисов.

Според него народът трябва да бъде бдителен. Трябва да внимаваме и най-вече да водим тази политика, която мисля, че водим – за добросъседство и мирно решаване на кризите, заяви още премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!