Борисов: Радев взе всички Оскари по политическо инженерство

Йорданка Веселинова 02 май 2022 в 13:14 8131 9

Снимка Архив

"Президентът Румен Радев взе всички Оскари по политическо инженерство", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията.

Той допълни, че по време на управлението на Радев са се появили много партии.

Руският газ

Той е на мнение, че вчера премиерът Кирил Петков и енергийният министър Александър Николов са говорили различни неща. Борисов цитира вчерашното изказване на Петков, в което - според бившия премиер - се потвърждават изнесените от ГЕРБ данни, че втечненият газ - в момента алтернатива на спрения руски, е закупен от посредници.

Борисов коментира и изказване на Николов, който вчера заяви, че фирмата "МЕТ" няма руска връзка. Борисов обаче цитира медийни публикации, в които се твърди, че е компанията е свързана с руски лица и "Газпром". Според ГЕРБ "МЕТ" е компанията посредник при купуването на втечнен газ.

Бившият енергиен министър Делян Добрев заяви, че България купува отново руски газ, но през посредник и на по-висока цена. Той изрази съмнения, че цените се манипулират. Според изчисленията му газът ще е 35,5% по-скъп през май. 

"Страшни схемаджии, в България такива не са идвали", каза Борисов.

Теменужка Петкова пък припомни разкритата от тях преди седмици промяна в Плана за възстановяване и устойчивост. Реформа №11 (в Плана за възстановяване) предвижда изваждане от състава на БЕХ на двете ѝ най-печеливши дружества - Електроенергийния системен регулатор и Булгартрансгаз"

"Двете златни кокошки на българите отиват в чужди ръце. Ето Ви промяната", допълни Борисов.

Петкова обясни, че с тази промяна двете дружества могат да бъдат продадени. Тя уточни, че Електроенергийният системен регулатор и Булгартрансгаз разполагат с активи за милиарди.

Петков имитирал Борисов

След това лидерът на ГЕРБ посъветва обществото да отиде в Гърция, за да си купи агнешко, тъй като в България било много скъпо заради новата власт. Бившият премиер разкритикува управляващите и за това, че пътищата са в лошо състояние и от една година не било свършено нищо.

Борисов заяви, че ако той е премиер, не би позволил цените на тока и газа да се увеличат с повече от 1-2 лева. По думите му той знаел как да го направи.

Лидерът на ГЕРБ заяви още, че Кирил Петков го имитира, защото е прегърнал Володимир Зеленски, както той е прегръщал бившия премиер на Великобритания Дейвид Камерън.

Борисов обяви обаче, че ГЕРБ-СДС ще подкрепи проекторешението за военна помощ за Украйна. Според него няма смисъл от такова решение, тъй като вече се изнасят оръжия. Той показа и снимка от товарния самолет АН-24, на която се виждат вериги. По думите му България изнася не само куршуми, но и БТР-и или танкове.

Кученцето на Путин

Бившият премиер коментира и кучето, което подари на Владимир Путин преди години.

"Когато Путин дойде, той беше премиер, не беше президент. Имаше едно кучило, той ме пита за тях и аз казах да донесат да ги види. Това неговото, което взе, се огледа и направо му се хвърли на краката. Той го взе, гушна го и така го взе. И аз и тогава му казах: "Ако ще го гледаш, ще ти го давам, иначе ги обичам като деца и няма да ти го давам". Той вика: "Обещавам, ще го гледам" ...Минаха неколко дена и му звъннах. И му викам: "Ей, да не вземете нещо да му направите, да го разпорите и да му търсите чипове, подслушватели, то е душичка златна..."

"Ще ме иронизират Христо Иванов и Мирчев? Те и мачка не са отгледали", допълни той.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    440

    9

    Pietro

    03.05 2022 в 14:17

    Какво политическо инженерство бе Боко? Радев в политиката е като слон в стъкларски магазин. В случая магазинът не продава чаши, а матрьошки. Точно като тях в България сега се роят проруски партийки. С по един файтон членове,както е по времето на "загасете свещите" на великия Алеко.

    1246

    8

    БотоксПутю

    02.05 2022 в 20:02

    Разбира ги Боко инженерните работи. Има и тапия за инженер - пожарникар от милиционерското. Най му идеше отръки строителното инженерство и по-специално магистралното.

    4038

    7

    Moirae

    02.05 2022 в 18:04

    Борисов успява да извърти и без това изменчивите думи на позорния Радев.

    10307

    6

    AntiZ

    02.05 2022 в 17:36

    И тоя, и Радев, и Тошо, все едно една матрица ги е блъскала! Дори физически си приличат като сиамски близнаци!

    1220

    5

    хr4

    02.05 2022 в 16:35

    Лойко пак се е развихрил :)

    7635

    4

    Marsalis

    02.05 2022 в 16:34

    Да имате късмета да върнете тоя дебил неземен, отново.

    2051

    3

    Propaganda

    02.05 2022 в 14:20

    И тоя тулуп 12 години ни управлява, егаси държавата!

    12073

    2

    IvanofRumen

    02.05 2022 в 14:00

    Тавариш Борисович ти си най - големия схемаджия. Гьонсурат пр0ст, в бяла държава щеше да търкаш нара отдавна.

    8053

    1

    DARTH VADER

    02.05 2022 в 13:31

    ТОЗИ ЧОВЕК АКО ЗА МИГ ОСЪЗНАЕ ,КОЛКО Е СМЕШЕН-ЩЕ СЕ ОБЕСИ НА СЕКУНДАТА...НЯМАМ ОБЯСНЕНИЕ КАК ТОЛКОВА ГОДИНИ БЕШЕ ЦАРЯ-САМОДЪРЖЕЦ...
    ОСВЕН АКО НЕ Е ВЯРНА ТЕОРИЯТА,ЧЕ ВЛАСТИМАЩИТЕ СА ФУНКЦИЯ НА ОБЩЕСТВОТО..