Борисов: По-вероятно е правителство с третия мандат

Парламентът в момента работи перфектно, има страхотни заместник-председатели, каза още той.

OFFNews 05 ноември 2022 в 12:55 3284 4

Борисов и Атанасова

Снимка Стопкадър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова

Трябва да има редовно правителство, а не избори - дали с първия, дали с втория мандат. По-вероятно е правителство с някой трети мандат, но тук трябва да се ангажира и президентът. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията. Той допълни, че сега имаме много добре работещ парламент и че шансът за съставяне на правителство е 100%. 

Според него третият мандат трябва да отиде там, където ще има правителство и това трябва да се изговори при президента от лидерите на партиите кое поемат като ангажимент. Борисов е категоричен, че целта на ГЕРБ не са избори.

"Парламентът в момента работи перфектно, има страхотни заместник-председатели", каза още той. 

Лидерът на ГЕРБ коментира и казуса с връщането на хартиените бюлетини, като отново повтори, че "никой на практика няма доверие в момента на машините". Борисов предложи смесеното гласуване, докато българите не си върнат доверието в машините.

"Да ми дадат на мен кода. Да го държа като Божанов (Божидар Божанов - бел. ред.).Готов съм веднага на избори с тези машини. Имам специалисти, мога да им направя 4% нагоре или 4% надолу. Толкова им се губят на социолозите всеки път. Затова мрат за машините всеки път", заяви Борисов. 

Във вторник представители на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и "Продължаваме Промяната" ще се срещнат в сградата на Народното събрание, потвърди Борисов. Разговорът ще е на експертно ниво, като ГЕРБ ще бъде представлявана от Десислава Атанасова като председател на ПГ, с нея ща са и Кирил Ананиев, Деница Сачева и Делян Добрев.

По думите му буди недоумение това, че от "Продължаваме промяната" не участваха в правна комисия, след като тя прие предложения от тях антикорупционен закон.

"В комисията за МВР Петков предлага да не се разглежда изобщо. Сиреч - основната им опорка в предизборната кампания я заличих с един замах", похвали се Борисов. 

За предоставянето на военна помощ на Украйна лидерът на ГЕРБ припомни, че украинското знаме "седи от първия ден в централата". "Огромно мнозинство, огромна коалиция - 175 "за" предоставянето на оръжия. Тук също буди недоумение, че само 44 депутата от ПП са го подкрепили. "Против" беше коалицията "Възраждане" - БСП", заяви още Борисов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова от своя страна изброи кои са гласувалите "въздържал се" от Продължаваме промяната за самолетите F-16:

"Калина Константинова, вицепремиер в предишното правителство. Бойко Рашков – борецът с мафията със задкулисието, Венко Сабрутев – топ енергетик на Продължаваме промяната. И две знакови лица – отцепникът Радостин Василев и депутатът Христо. Това е промяната!".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

3

Johnny B Goode

05.11 2022 в 15:28

Тези чаровници на фотото защо гледат сякаш имат констипация?

14469

2

случайно прочетох

05.11 2022 в 14:29

"Борисов предложи смесеното гласуване, докато българите не си върнат доверието в машините."
Кои българи? Илитератите ли?

1642

1

NWO

05.11 2022 в 13:53

Връщай мандата, крадлив каунь!!