Борисов: От приходна НАП става и разплащателна агенция

OFFNews 16 декември 2020 в 12:01 2018 0

Министърът на финансите извърши заедно с колегите от НАП огромна работа, за да можем от приходна агенция да я превърнем и в разплащателна, за да може по най-бързия начин парите да стигат до бенефициентите.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на правителствено заседание. 

Той обясни, че със 156 млн. лева от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" ще може да се финансират мерки за микро, малки и средни предприятия.

Кабинетът реши министерството на икономиката в сътрудничество с НАП да обяви процедура за подбор на проекти, по които ще могат да кандидатстват фирмите, засегнати от противоепидемични мерки.

Икономическият министър Лъчезар Борисов уточни, че процедурата е подкрепа на предприятия, преустановили или ограничили работата си заради въведените мерки срещу COVID-19. "Приемането на документи за кандидатстване, обработката и изпращането на помощта ще се извършва от НАП изцяло по електронен път. Заложени са изключително кратки срокове за подаване на проектни предложения – две седмици и за предоставяне и изплащане – една седмица", уточни министърът.

По-късно от правителствената пресслужба съобщиха и че близо 5 млн. лева ще бъдат отпуснати на община Девня. Средствата ще са за реконструкция и изграждане на общинската пътна инфраструктура.

Реконструкцията ще допринесе и за лесен достъп до пристанище "Варна-запад", допълни министърът на икономиката. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови