Борисов: Орешарски е държавен служител на митинг на БСП, да подава оставка

OFFNews 16 ноември 2013 в 14:14 9203 38

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

"Орешарски е държавен служител. Той е на партиен митинг на БСП. Следователно той трябва да бъде уволнен, трябва да си подаде оставката", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на протестния митинг на партията в Пловдив.

Той напомни, че вчера премиерът Пламен Орешарски обяви, че държавните служители, които ходят по протести срещу правителството, ще бъдат уволнени. 

"Поне веднъж да си удържи на думата и да си подаде оставка. Няма да го наричам премиер, България е имала добри премиери, той е обида за тази дума. Ще сезираме Европа за тази закана на премиера – да уволнява държавни служители, защото ходят на митинг", заяви още лидерът на ГЕРБ.

По думите му, когато на власт идват БСП, ДПС и НДСВ – спират всички фондове на ЕС, идва ГЕРБ – пускат всички фондове, идват БСП, ДПС и "Атака" и пак спират всички фондове.

И Станишев казва – това е заради ГЕРБ. Когато ГЕРБ беше на власт, нямаше нито едно спряно евро, допълни Борисов, обяви лидерът на ГЕРБ.

Борисов призна, че като премиер е допуснал много грешки, но твърди, че си е взел поука.

"Знам, че сте изнервени, знам, че много ви дразни, много яд се събира във вас. Но никой не е успял, когато ядът и яростта са взели превес. За пореден път призовавам лидерите на другите партии – да не разединяваме народа и все пак да пазим някакви граници. Домът е свещен, не посягайте на дома.

Искам да поднеса извинение на студентите, които са затрупвани с най-различни епитети. Ние нямаме общо с този протест, каза Борисов. Подкрепяме студентите, но нашият митинг е тук”, обърна се той към привържениците на ГЕРБ, събрали се в Пловдив.

Бойко Борисов се оплака, че детето му е болно заради протестите пред дома му в Банкя (Борисов има само една дъщеря - Венета, на 30 години).

Ако не ми оздравее детето от това, което му причиниха, с това висене пред дома ми, с този тормоз, няма да имам пощада към тези хора, закани се той.

Той отказа да коментира по-късно пред журналисти от какво е болно детето му. "Не е ваша работа", отряза въпросите Борисов.

Домът на бившият премиер в Банкя е бил обсаден днес сутринта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!