Quantcast

Станишев се извини за Възродителния процес

OFFNews Последна промяна на 16 ноември 2013 в 14:14 4485 18

Сергей Станишев
Сергей Станишев

 

БСП имаме историческа вина пред българските турци – за възродителния процес и се извиняваме за това. Днес сме тук заедно с много други парти и организации, защото искаме да кажем – уважаваме всяко мнение, няма да допуснем шантаж и няма да допуснем мутрите да се върнат на власт. Няма да допуснем да продължат разграбването на България. Ще държим котараците на Борисов далеч от държавното кебапче. Искаме справедливост и ще постигнем социална отговорност на правителството.

Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев по време на митинга в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски. Словата и на Станишев, и на Бойко Борисов на митинг в Пловдив се проведоха по едно и също време. 

Той каза, че партията му ще води диалог с всеки. „Готови сме да водим диалог с всеки, ние чуваме различните мнения. Но искаме всички да чуят десетките хиляди хора, които са тук. За да може премиерът да осъществи нужните промени, ние трябва да му дадем подкрепа”, отбеляза Станишев. 

Той се обърна към симпатизантите на БСП: „Няма да ви предадем. Няма да се изплашим. Няма да ни купят. Няма да ни пречупят. Защото каузата ни е голяма. Ще бъдем заедно, ще бъдем силни, ще бъдем диалогични и ще направим така, че България да бъде добър дом за всички наши съграждани”. 

Лидерът на БСП попита множеството на Орлов мост дали ще допуснат Борисов на власт и гражданите му отговориха с: „Не”.  

"Ще държим котараците на Борисов далеч от държавното кебапче. Днес всички ние, над 60 хиляди български граждани, сме тук, на Орлов мост, защото сме водени от чувство на тревога за бъдещето на нашата страна, на нашата Родина. Всички сме тук, за да чуе цяла България нашата подкрепа за премиера Пламен Орешарски и неговото правителство. Ние сме тук, за да защитим и българската демокрация, защото днес демокрацията е под заплаха. Вече 5 месеца минаха от парламентарните избори, преди тях ние, от БСП, обещахме промяна и обещахме да не допуснем Борисов отново на власт и изпълнихме това обещание”, заяви лидерът на социалистите. 

По думите му всеки ден кабинетът работи за промяната, която хората са поискали. "Да се разграничат икономическите интереси от държавата, да помогнем на пенсионерите, на майките с деца, работим за това да има най-сетне икономическо развитие и работни места, да могат хората да живеят достойно”, каза Станишев. 

„Питам най-кресливите политически лидери, медии – защо мълчахте четири години? Бяхте на софрата на Борисов”, заяви още той. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.11 2013 в 12:16

Когато "станишев" се извини и за това, че се е родил в нашата страна, тогава благосклонно само ще го заплюя без да го ритна!

16.11 2013 в 22:12

Руснакът се извини на турчина че българите им сменили имената.

16.11 2013 в 21:19

Няма що...съвсем "навременно" извинение.

16.11 2013 в 18:24

А ДПС ще се ИЗВИНИ ЛИ за гара Буново и другитие убийства?

16.11 2013 в 16:55

А, май не беше Филипов, а Зидаров... все тая, все менте...

16.11 2013 в 16:41

Тия ще си пикаят и в собстваената уста само и само да са на власт.... подлогииии

16.11 2013 в 16:24

Те го питат за Хохегер, то се извинява за Възродителния процес... И Местан - Павел - Филипов напъва да го целува, което ми напомня стария виц за ТЖ: Тошо, мама, едно да ти кажа, на младини които са ме целивали, сите са ме ...

16.11 2013 в 16:15

Ама то и аз ако захапя кебапчето,няма да го давам на другиго!О-о-о-о-о-о-ох,сладко,сочно държавно кебапче!Мое си,сладко,сочно държавно кебапче,не те давам!Марш,котараци,мое си е кебапченцето!Мое,мое,мое,мое..........

16.11 2013 в 16:02

Г-н Станишев редовно преминава граници, които не трябва да се преминават.

Първо, как точно сега се сети да се извини за възродителния процес? Навреме, а?
Минаха над 20 години от падането на режима и над 30 г. от възродителния процес. Явно се сеща да се извини едва сега, защото отчаяно търси подкрепа за гнилото си правителство. Търговия с чувства, така се наричат Вашите извинитени думи, г-н Станишев. Може и да разплачете някоя-друга баба, мюсюлманка от Кърджали, която партийният секретар е влачил за косата през 1985 г, за да я "убеди" да си смени името. Но, междувременно изглеждате като човек, който си е изгубил достойноството и ценностите, ако изобщо някога сте ги имали.

Второ, това че "няма да позволите на мутрите да се върнат на власт" би било похвално, ако Вие самият не бяхте мутра. Практически, разликата между Вас и Б.Борисов е, че Вие говорите английски, чели сте книги, не играете футбол и жените не ценят чара Ви. Други разлики в моите очи нямате, ако гледам от позицията на данъкоплатец и получател на административни услуги.

Трето, аз и много други хоря искат оставка на Вашето правителство и това не е шантаж. И не е от желание да се върне Борисов на власт. Заявихме Ви го в прав текст. Не искаме никоя от сегашните партии и лидери във властта (включително и Костов).

Искаме морални, отговорни и достойни хора на власт. Вашата партия овчедушно одобри кандидатурата на Пеевски по предложение на ДПС. Партията на Бойко Борисов с радост подкрепяше Пеевски докато имаше полза от него. Атака подкрепя всеки, който плаща добре, ДПС подкрепя всеки, стига да е на власт... Накратко, г-н Станишев, всички вие нямате принципи и нямате представа, че сте длъжни да работите за България, затова си вървете. Ще си избираме личности, а не безлични партии. Ви е си вървете с мир.

16.11 2013 в 15:46

ДА ИМЕННО ЗА ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРСКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ ПРЕЗ РАННИТЕ ГОДИНИ НА ВЛАСТТА ВИ КОМУНИСТИ !!! ЗА ЛАГЕРИТЕ И ВСИЧКИ ИДИОТИЗМИ КОИТО СТЕ НИ ТОРМОЗИЛИ ТОЛКОВА ДЕСЕТЕЛИТЕЯ !!!