Борисов оптимист за кабинет с Патриотите

Премиер ще е той. От националистите очаква реално участие в правителството

OFFNews 04 април 2017 в 14:49 5821 8

Бъдещият кабинет най-вероятно ще е между ГЕРБ и Обединените патриоти с парламентарно мнозинство от 122-ма депутати.

Това стана ясно от думите на Бойко Борисов след среща между преговорните екипи на ГЕРБ и националистите, която се проведе в ранния следобед в Народното събрание.

На излизане от преговорите Борисов заяви удовлетвореност от разговорите. "Радвам се, че колегите Патриоти са много отговорни", резюмира той. 

Имаме предостатъчно депутати за коалиция - 122, посочи той. От думите му стана ясно, че партия "Воля" няма да бъде канена в управляващата коалиция.

Борисов изрази и удовлетворение от факта, че Патриотите са декларирали, че няма да влизат в преговори с БСП. "Цялата тежест пада върху нас, защото, ако не се направи правителство, вторият не може да излъчи правителство - поне от уверенията, които чух сутринта от Патриотите. Надявам се и другите партии в парламента да си дават сметка, че никой освен нас не може да излъчи кабинет и ако не успеем ние, не успяват всички и оттам нататък ще е много тежко за България", каза той. 

До момента ГЕРБ и Обединените патриоти не са обсъждали разпределяне на министерства и Патриотите не са поставяли такива условия, заяви още той. Сега предстояло да се намерят разумни компромиси. "Моето единствено изискване към тях е реално да влязат в участие в кабинета", добави Бойко Борисов. И се пошегува, че по темата той да е премиер нямало две мнения.

"Ние сме длъжни да се разберем", обобщи той.

"Оптимисти сме, разговорите са конструктивни", коментира след срещата Волен Сидеров. Той отклони въпроса дали коалицията ще е двойна или тройна, както и дали ще бъдат подписани отделни координационни споразумения между ГЕРБ и всяка една от формациите от Обединените патриоти.

До края на седмицата се предвиждат още преговори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

5

мнение от IP

04.04 2017 в 17:38

Нещо започва да ме е гнус...Като когато се правеше правителството на Орешарски. Хулиганът Сидеров - ту златен пръст, ту златно...какво?

17156

2

aviatora

04.04 2017 в 15:34

Продавни герберо-комунистически мутри.