Борисов: Няма да подам оставка. ГЕРБ е моето чедо, как да го оставя

Ружа Райчева 27 юни 2022 в 18:40 3232 4

Бойко Борисов в Стара Загора

Снимка БТА/Велина Василев

Бойко Борисов в Стара Загора

Няма да подам оставка от партията, защото не ми дават – отдавна да съм го направил и мислех да го направя. (...) Какво искате от мен, какво ви преча? Това им каза Плевнелиев сутринта - ГЕРБ е моето чедо, как да го оставя, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти на партията в Нова Загора.

"Партията на промяната ще има две брошки: "Демократична България" и БСП. Няма да дам ГЕРБ да стане брошка на някого. ГЕРБ е водеща партия - системна, здрава партия, с евроатлантическа ориентация. Мен не ме интересуват лидерите на другите партии, 1% да има една партия - тя трябва да се уважава", каза Борисов.

Той коментира решението на "Продължаваме Промяната" и БСП да не присъстват на консултациите при президента Румен Радев за сформиране на ново правителство днес:

"Днес президентът Радев видя разликата: дори в най-влошените отношения между нашите интуиции навремето, когато пътуваше в чужбина имаше министри, когато правеше консултации, наши представители ходеха."

Борисов обяви, че пречи на досегашните управляващи, защото те нямат нито една победа срещу него.

"Нито Атанас Атанасов, нито Корнелия Нинова. Атанасов каза, че са направили повече, отколкото аз за 12 години. Прав е - токът поскъпна 5 пъти, газът също поскъпна, нафтата и бензинът са почти двойни. Корнелия Нинова да каже защо е 7 лева олиото", каза лидерът на ГЕРБ.

Той отново попита управляващите "кой им е привнесъл инфлацията". Борисов заяви, че ако ГЕРБ управляваха, нямаше да позволят поскъпването на петрола, нафтата и газа. "ПП вкараха посредници. Така по половин милиард на месец отиват в чужбина", заяви Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12073

4

IvanofRumen

27.06 2022 в 21:37

Когато отидеш в затвора ще го оставиш твоето чедо. Простак!

5827

3

pisnamiotmutri

27.06 2022 в 21:17

Ама какво чедо само вечно гладно руско-турско джендърче.

14469

2

случайно прочетох

27.06 2022 в 20:53

Не чедо, а чаве....

2210

1

fishcake1

27.06 2022 в 20:50

Д-р Франкенщайн никога не би изоставил чедото си.

 
X

Да помогнем на украинските деца!