ПП не отидоха на консултациите при Радев

Йорданка Веселинова 27 юни 2022 в 13:10 5675 3

Архив

Снимка БТА/Владимир Шоков

Кирил Петков

Представители на "Продължаваме промяната" не отидоха при Румен Радев, където се очакваше да започнат консултациите за съставяне на кабинет.

По-рано днес Кирил Петков внесе оставката на правителството си в Народното събрание, а минути по-късно от Президентството съобщиха, че консултациите започват още днес следобед - ПП от 13 ч., ГЕРБ-СДС от 14:15 ч., ДПС от 15:30 ч. и БСП от 16:45 ч. За утре сутрин са насрочени консултациите с ИТН, ДБ и "Възраждане"

Официалната причина, поради която ПП не отидоха, е извънредното заседание на парламентарната комисия по бюджет и финанси, на което се разглежда на второ четене актуализацията на държавния бюджет. От партията съобщават, че ще поискат нов час за консултации, но след връщането на Радев от посещението му в Испания - той ще участва на среща на лидерите на НАТО, която ще се проведе в Мадрид от вторник до четвъртък.

"От ПП уведомихме с официално писмо от Андрей Гюров Президентството, че днес се провежда извънредно заседание на Комисията по бюджет и финанси за приемане на второ четене на актуализацията на държавния бюджет. За вторник (28.06.2022) е насрочено извънредно заседание на Народното събрание за приемане на бюджетите на НЗОК и ДОО, което ще осигури навременно изплащане на пенсиите и помощите за бизнесите и работещите семейства. Днес предстои Национален съвет на "Продължаваме Промяната", а утре предстоят консултации с коалиционните ни партньори. В тази връзка очакваме нова дата от г-н Радев и неговата администрация, която да е след извънредното заседание на НС във вторник и след очакваното разглеждане на измененията и допълненията в Закона за държавния бюджет в сряда."

Така и процедурата с връчването на мандатите ще се забави, тъй като такъв следва да се получи, но след края на консултациите с всички парламентарни групи.

Преди минути от пресцентъра на "Дондуков" 2 съобщиха, че е  получено писмо от парламентарната група на „Продължаваме промяната“, с което информират за невъзможност да участват в свиканите от държавния глава консултации.

Радев ще определи друг ден за консултации с ПП, а срещите с останалите парламентарни групи ще се проведат съгласно обявената вече последователност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

27.06 2022 в 15:53

някой в президентството се е оакъл да не попита какво дати са възможни, и ни занимават със секретарска хроника тука

лошо написана статия, подвеждащо заглавие подобаващо на жълт вестни, моля коригирайте се

5827

2

pisnamiotmutri

27.06 2022 в 14:10

Всички медии с едно и също подвеждащо заглавие. Реално трябва да пише ПП отложи с няколко дни..

1767

1

fiki

27.06 2022 в 13:56

как точно се купуват нацита и мутри ми е много интересно