Борисов и Петков готови да ротират премиера. ДБ няма да участва в такъв кабинет

Въпреки това от ''Демократична България'' ще подкрепят проектокабинета, предложен с втория мандат

Ружа Райчева 22 май 2023 в 13:19 8610 1

Бойко Борисов и Кирил Петков

Снимка Колаж OFFNews/Снимки Архив

Бойко Борисов и Кирил Петков

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов действително е готов да се споразумее с "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) за ротация на поста министър-председател с втория мандат. От "Демократична България" не са склонни да участват в такова правителство, но ще го подкрепят.

Това съобщиха източници на OFFNews от ПП-ДБ.

По-рано днес депутатът от коалицията Атанас Славов потвърди, че по време на почивните дни е имало лидерски срещи. Славов подчерта, че "шансът е кабинет на малцинството с конституционни гласове с втори мандат."

Освен това снощи е имало заседания на националните съвети на "Продължаваме промяната", на "Да, България", а изпълнителният съвет на "Демократи за силна България" е заседавал събота и неделя.

Вчера се появиха твърдения, че лидерите на ГЕРБ и на ПП Бойко Борисов и Кирил Петков са се договорили за правителство, чийто премиер да се сменя на шест месеца.

Отново вчера имаше обрат и в позицията на лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов. Малко преди полунощ той обяви във Фейсбук, че няма да подкрепи проектокабинета "Габриел", издигнат с първия мандат на ГЕРБ.

По този начин подкрепата за кабинета Габриел се стопи на 105 гласа, а днес в 15 часа тя трябва да върне мандата на Радев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови