Quantcast

Бойко Ноев: Президентът не решава за армията на границата

OFFNews Последна промяна на 07 януари 2015 в 07:33 5268 4

Бойко Ноев

Президентът не решава за това дали армията да отиде или не на границата. Това коментира пред bTV Бойко Ноев, бивш министър на отбраната в служебното правителството 1994-1995 година. 

Той поясни, че армията може да подпомогне полицията и това няма да стане с тежко въоръжение и бойна техника. "Тя отива да решава конкретен проблем. Армията е инструмент на обществото за краен случай и тя се включва, когато е необходимо", коментира Ноев и даде пример с помощта, която оказа армията след наводненията в страната. 

Според Ноев това, че МВР изнемогва с операцията по охрана на границата е свързано с тежкото наследство, оставено от двете служебни правителства на президента, както и заради правителството на Пламен Орешарски. Той обясни, че полицаите са изкарани по "унизителен начин на границата, за да запълват дупки". "Полицаите и до ден днешен са през сто метра увити в найлони, а Министерски съвет се занимава с това да отпуска дърва за огрев", коментира Ноев.

Според него няма никакъв проблем армията няма никакъв проблем да подпомогне МВР. "Тя е организирана сила, тя може да помогне на нашите граничари. В момента не достига компетентност и решителност и е крайно време правителството да се захване по-сериозно с този въпрос", категоричен е Ноев.

Според нето няма да има дипломатически скандал, ако на границата се стовари армията, защото самата Турция имала интерес от сигурна граница. "Комшулука и добрите отношения зависят от спокойствието на границата", каза Ноев и дори предложи идеята Турция да се включи в изграждането на оградата. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2015 в 22:20

http://bosia.blog.bg/politika/2012/04/29/koi-ni-upravliava-2.947260
тоя и майка си и баща си ще препродаде, те акъл му искат

07.01 2015 в 13:44

Пено ма,Пено,къде си слагаш гъза дето му е работата.Президента разбира от армия колкото овца от библия.Той трябва само да се явява по паради,водосвети и литургии,останалото е работа на Парламент и командване-така е по Конституция.По-добре е наистина армията ни да стои далече от всякакви операции(ще се избият взаимно и няма да остане кой да ни защитава).Както обикновено при нас всичко е бутафорно до степен на пощла пародия.До такава степен има липса на специалисти,че е учудващо как само един полицай загина(и то при автопроизшествие),добре,че е зима,иначе къде нарочно,къде по невнимание щяха да запалят гората и тогава край на бежанците,щяхме да горим най-малко 3 години,но пък ще сме защитени.

07.01 2015 в 10:34

То пък една армия ... по-безполезна и от полицията. Най-вероятно целият ни армейска катун провежда невидима тренировка за борба с невидими врагове. Налични са само дебелогъзите полковници и генерали, от които чеп за зеле не става. А да, имаме и няколко самолета, които не летят в лошо време.

В белите държави военослужащият не разсъждава по темата дали трябва да направи нещо, а отдава чест и изпълнява разпоредените му заповеди.

07.01 2015 в 10:10

В белите държави като ченге се опита да дава наставления на армията и да отнема правомощия на президента, случката се счита за опит за държавен преврат и въпросното ченге отива в затвора за дълго време. В не чак толкова белите следва екзекуция на въпросното ченге.....