Бившият ковчежник: Парите на ДСБ са в КТБ заради добрите лихви

OFFNews 22 юли 2014 в 08:51 5536 12

Юлиан Вйонов

Снимка ДСБ

ДСБ е депозирала 48 000 лв. в КТБ, защото тази банка е предлагала на най-изгодните лихвени проценти, каза пред „Нова телевизия“ бившият ковчежник на партията Юлиан Войнов.

Войнов застана в центъра на задочен спор с председателя на ДСБ Радан Кънев, който се извини с ковчежника за това, че парите на партията са в КТБ, срещу чийто мажоритарен собственик ДСБ негодува.

Войнов обаче е категоричен, че Радан Кънев е знаел за решението партията да депозира парите си именно в КТБ. По думите му депозитът първоначално е бил много по-голям и е открит през август 2013 г. - месеци, след като лидерското място в ДСБ бе заето от Радан Кънев.

„Не може да се говори, че това е моя инициатива. Моите правомощия по отношение на финансите произтичат единствено и само от едно пълномощно от председателя на партията Радан Кънев, в което са уточнени моите права в управлението на финансите на партията“, посочи Войнов.

Той изтъкна, че Кънев е имал информация, че ковчежникът планира депозит в КТБ и е можел да реагира.

Попитан защо са избрали именно банката на Цветан Василев, Юлиан Войнов заяви:

„Партията остана без държавна субсидия. За мен, а и за ръководството, беше важно парите да бъдат инвестирани по най-добрия начин, така че да носят най-висока доходност. Към онзи момент банката беше печелила няколко пъти наградата „Банка на годината“. Това е легитимна банка с лиценз от БНБ, отговаряща на условията, които са необходими за функциониране на банкова институция.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!