Радан Кънев се извини на избирателите за сметката в КТБ, открил я бившият ковчежник

ОFFNews 17 юли 2014 в 09:00 15663 52

Радан Кънев
Радан Кънев

Лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторския блок Радан Кънев се извини на избирателите и симпатизантите заради партийната сметка в КТБ

Влогът, в който сега има около 48 хил. лева, бил открит преди 7-8 години от бившия ковчежник на партията. Той вече не работи за ДСБ, но не от три дни, откогато се заговори за тази сметка, а по-отдавна, каза Кънев в сутрешния блок на Нова тв.

Той обясни, че в ДСБ съществува силно разделение на финансовата и политическата власт с цел избягване на корупционни практики. Затова политическото ръководство е упълномощило ковчежника да приема дарения - право, което аз например нямам, каза Кънев.

"Доста след като станах председател, започнах инвентаризация на наличностите, които не бяха големи. Тогава установих наличието на много отдавнашен депозит, може би от 2006-а, в КТБ. Решението бе тези пари да бъдат изразходени, а депозитът - закрит", посочи лидерът.

"Дължа моето лично извинение, че много бавно е реагирано на този факт и че късно снех доверието си към този човек", каза в ефир Кънев.

На въпрос на водещата Иван Костов ли тогава е бил отговорен за откриването на сметката в КТБ, Кънев отрече, тъй като и по времето на Костов в партията съществувало същото разделение на политическите и финансовите дейности. "Иван Костов не се заминаваше с ниските нива на управление на партията", добави той.

"Аз и днес наричам КТБ банка, свързана с мафията", добави Радан Кънев.

По темата КТБ той коментира още, че е за покриване само на депозитите до 100 хил. лева със средства от държавния фонд за гарантиране на влоговете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!