Бареков внася първия си закон - "Чисти ръце"

OFFNews 13 март 2014 в 13:00 7198 23

Николай Бареков

Снимка БГНЕС

Бившият журналист и лидер на "България без цензура" Николай Бареков ще внесе в деловодството на парламента проект за нов закон - "Чисти ръце".

Идната сряда новата партия ще организира дискусия по текстовете, а самите те ще влязат в парламента в четвъртък. Целта на законопроекта е да сложи "край на цинизма в българската политика".

Бареков съобщава за проекта си от няколко седмици, но до момента не е ясно какви точно ще са нормативните текстове в него. Бившият журналист обаче коментира, че "Чисти ръце" ще влезе в парламента с "голяма международна подкрепа". Според лидера на "България без цензура" реакцията по този закон ще е критерий за честността на депутатите.

"Който го подкрепи от депутатите, ще бъде смятан за гражданин, а който не го подкрепя - ще е мафия", формулира тезата си Бареков.

Това няма да е първата визита на Бареков в парламента, в качеството му на политик. На 4 март той дойде в Народното събрание, за да "подаде ръка на ГЕРБ". Той предложи на бившите управляващи да инициират подписка сред депутатите за създаване на временни анкетни комисии - за импийчмънт на президента и за разследване на изборите през 2011 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!