Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бареков: Изберете някой като мен, който умее да борави с парите ви

OFFNews 10 март 2014 в 11:16 16544 55

Николай Бареков

Снимка БГНЕС

„Бареков влиза в политиката, дарявайки една част от собствените си средства в партията, плащайки своите данъци. Влиза сравнително заможен, успял човек. Не мога да кажа като Рамадан Кунев*, че съм бил приличен адвокат – аз бях отличен журналист, бях отличен мениджър, умея да подписвам договори. Нали не искате следващият министър-председател в България да подписва договори, както ги подписваше Симеон Дянков. Изберете си някой като мен, който умее да борави с парите на хората.“

Такъв апел отправи по ТВ 7 лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Той изрази надежда, че „българският народ не е малоумен“ и може да прецени как и откъде идват парите на политиците. Бареков призова хората да не гледат как политиците влизат в политиката, а как излизат от нея.

Бившият журналист обяви, че за последната година е платил на държавата половин милион данъци. Той коментира още, че в приходите му няма нищо притеснително, защото той е бил висш мениджър.

„Вярвате ли, че Сергей Станишев има на влог 5000 лв, а Бойко Борисов има на влог 14 000 лв. И си плаща Бойко Борисов партийния бардак в „Бояна“ с партийната субсидия, а Станишев живее в къщата на жена си в "Бистрица“, коментира Бареков и заяви, че всичко, което е изкарал самият той, е легитимно и с платени данъци към НАП.

Лидерът на „България без цензура“ посочи още, че Сергей Станишев и Бойко Борисов са влезли в политиката бедни като църковни мишки, а са излезли милиардери, които сега се крият зад парите на жените си.

Попитан защо нарича партийната сграда на ГЕРБ в „Банкя“ „бардак“, Бареков отговори:

„Както аз знам, а вие знаете, че аз знам много, знам кой ходи при Борисов в „Банкя“, защото имам много приятели, които ми се обаждат. Знам, че много манекенки, певици и журналистки са се качвали горе с таксита, за да прекарват приятни вечери с г-н Борисов.“

На въпрос защо е инвестирал толкова много лични средства и усилия в партията си, бившият журналист отговори: „Защото искам да управлявам България.“

Бареков обяви, че се надява партията му да се възползва от предстоящите месеци до евровота и да бъде първа политическа сила през май. Той обяви още, че партията му силно притеснява ДПС, защото „България без цензура“ дава заявка да управлява два мандата без Лютви Местан.

„ДПС са сериозно притеснени от това, че ние заявихме, че искаме два мандата, и то - без тях. За да има реформи в България, трябва политическа воля. Тези реформи понякога идват от неочаквана посока. Никой не е очаквал, че допреди две години, стоейки пред НС, правейки предавания, ще се окажа аз този човек, който, може би, ще свърши цялата мръсна работа на Прехода. За да направим тези реформи, трябва да имаме 120 души в парламента, както навремето имаше г-н Костов. Той направи нелоши неща за държавата, направи и груби грешки, крадейки от приватизацията. Ние искаме да направим реформи, без да крадем от държавата“, обясни Николай Бареков.

* Рамадан Кунев = Радан Кънев (според Бареков)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!