Бареков дойде в парламента, за да подаде ръка на ГЕРБ

Последна промяна на 04 март 2014 в 15:29 6408 33

Николай Бареков

Снимка БГНЕС

Лидерът на "България без цензура" дойде в Народното събрание днес, за да внесе писмо до ПГ ГЕРБ, с което, както сам заяви, да "подаде ръка" към хората на Борисов.

Бареков влезе в Народното събрание по покана на независимите депутати Румен Йончев и Светлин Танчев.

Както обещах, днес внасяме официално до ПГ ГЕРБ писмо, в което най-голямата извънпарламентарна партия се обръща към най-голямата парламентарна група", каза нескромно Николай Бареков.

"България без цензура" предлага ПГ ГЕРБ да инициира подписка сред депутатите за създаване на две временни анкетни комисии - за имийчмънт на държавния глава и за разследване изборите през 2011 г.

"Ако двете партии - с ГЕРБ и нашите независими депутати, не стартираме тази инициатива и не сме поканени в тези анкетни комисии, те ще загубят легитимност. Ще бъдат определени като комисии на управляващите, а ние не желаем това Народно събрание да обслужва интересите нито на управляващата клика, нито на ГЕРБ", каза Бареков.

Попитан защо чак сега подема кампания за импийчмънт на Плевнелиев и за изобличаване на изборните измами, Бареков каза, че случаите "са му били доверени" през лятото на 2013 г., когато вече не е работил в медиите и е нямал поле за изява.

Той отново повтори партийната теза, че "България без цензура" е "за" разтурването на парламента. Той изтъкна, че очаква предстоящите евроизбори да "легитимират" партията му, за да може тя още на 25 май да поиска край на правителството.

"Сега говоря като лидер на най-голямата извънпарламентарна партия, на 25 май може би ще говоря като лидер на най-големите две или три партии в България", самоизтъкна се Бареков и предсказа, че на предстоящия евровот формацията му ще бъде първа, втора или в най-лошия случай - трета.

Попитан в качеството си на какъв Бареков дава брифинг в парламента и дали това е новото му работно място, той отговори:

"Тези дни бях в няколко телевизии, там ли работя? След малко ще бъда в амбасадата на едно от големите посолства, там ли работя? Сега съм в НС, давам пресконференция по покана на Румен Йончев. За разлика от всички останали, аз не съм тук да пия кафе или да пуша цигари."

В отговор по призива на Бареков от ГЕРБ заявиха, че не виждат "кой в България има доверие на този човек". Заедно с това Красимир Велчев повтори предложението на ГЕРБ, че кандидат-депутатите трябва да се явяват на психотест:

"Хората, които искат да влязат в политиката, в изпълнителната власт, да бъдат подлагани на психотест и да не са зависими от други неща. Като казвам други неща - анаболи, наркотици, да не бъда разбран погрешно, всеки един човек, зависим от нещо си, влизайки във властта, той може да донесе само лоши неща на България."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.03 2014 в 00:10

А дали ИПто на катя соня и роза е едно и съшо ;)

05.03 2014 в 00:08

Балкнаски да не се е клонирал?

04.03 2014 в 22:50

Бе изобщо не им е "протяга ръка", ами им дава *** да го побарат. Има разлика.

04.03 2014 в 21:50

Защо медите обръщат внимание на Бареков!!!
има едно нещо което се нарича медийно влияние,
а именно Ноу Фрейм България Медия,която няма общо с No Frame Media на Сечкова,

04.03 2014 в 18:55

Коментар 23 - не са партизански, а ПОЗИТАНСКИ!
Коментар 29 - баречето? хах! дудучето! поредния минетчия на свинята дебела.

04.03 2014 в 18:22

До коментар 23 - като оставим настрана, че коментарът ти не е по темата, минава добрия, че и нормалния тон, и би трябвало да е изтрит - смях се - толкова си безсилен, толкова си вбесен, че чак си слязъл на нивото на грамотен каруцар - помии пишем, 'ма грамотно,?:))
А Баречето влиза в политиката именно защото много хора в тази страна обичат именно като теб - да не се говори по същество ;Р

04.03 2014 в 17:49

Когато говори истини и се опитва нещо да направи то се вижда. До сега какво беше, до къде стигнахме?

04.03 2014 в 17:36

Това си е провокация от страна на Бареков,за която обаче го поздравявам,няма как Герб да искат да махнат президента,той още им е трамплин

04.03 2014 в 17:19

Троловете с мустакат бекграунд са най-дисциплинираните, но и най-тъпите.

04.03 2014 в 17:11

Дудукащия, ако застане на Околовръстното след Горубляне, работното му място ще е таман...

пп. На платените тролове вече им плащат по 18 лева на пост май, така са се разпищолили...