Бареков и Сидеров със съвместен брифинг в парламента, отричат коалиция

Нели Чолашка 13 ноември 2013 в 13:32 7914 48

Волен Сидеров и Николай Бареков се ръкуват в парламента.
Волен Сидеров и Николай Бареков се ръкуват в парламента.

 

Бившият телевизионен водещ и настоящ лидер на гражданско движение "България без цензура" Николай Бареков се появи в парламента днес и даде брифинг заедно с лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Бареков обяви, че е дошъл при Сидеров в качеството му на председател на парламентарната комисия за конфликт на интереси, за да му връчи два сигнала за конфликт на интереси срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

В сигналите се твърди, че Борисов е имал участия във фирма - "Джи Ем Би травъл къмпани" ООД, докато е бил кмет на София и главен секретар на МВР. Данните били от "Търговския регистър"

Бареков обеща да качи подробна информация по сигналите в блога си. Той не пропусна злостно да атакува лидера на ГЕРБ.

"Адвокатът на Борисов обяви, че през 1994 г. Борисов е оцелявал и затова е направил тази офшорна фирма. Той лично пък сподели, че е бил "див каратист". 94-та година той е бил мъж на около 40 години, би е доктор на науките - пожарникарски, но все пак доктор на науките. Не приемам, че този човек през 1994 г. е бил див каратист, може би е бил, но само по манталитет.

Тогава хората наистина оцеляваха, но като продаваха дрехи втора ръка на Илиянци. Офшорните фирми през 94-та година са много сериозен инструмент и виждам дългата ръка, на госпожица Цветелина Бориславова. Сега да се прави на човек, който хал хабер си няма, ми се вижда крайно съмнително", обяви Бареков.

Сидеров също влезе в тази риторика с думите "Не зная защо Борисов обижда бойните изкуства и защо каратистите да са диви. Чел съм, че бойните изкуства изискват голяма дисциплина, не можеш да ги наречеш диви".

Бареков призова Борисов да напусне парламента и партията си, както направи Христо Бисеров и обяви, че двамата са "политически двойници".

Разликата между двамата е само тази, че по времето, когато Бисеров е бил главен секретар на СДС, Борисов е въртял бухалката, смята бившият телевизионен водещ.

На въпрос към Бареков защо сега търси подкрепа от Волен Сидеров, след като преди време се изказа много критично за партия "Атака" и я нарече ксенофобска, Бареков обяви: "Ние имаме много сериозни, бих казал тежки политически различия с г-н Сидеров и с неговата формация, но съм длъжен да кажа, че тази партия претърпя сериозно развитие през последните години дори и идеологическо.

Ние сме тук при Сидеров в качеството му на председател на въпросната комисия. Когато структурираме нашето движение, ние ще бъдем ситуирани в центъра. Приемайте ни като патриотично настроени хора, но сме и европейци и в момента не желаем да влизаме в политическа полемика".

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!