"Атака" пак осигури кворум

OFFNews 12 ноември 2013 в 10:18 5788 23

Лидерът на
Лидерът на "Атака "Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

 

"Атака" се регистрира за извънредното заседание на парламента и осигури кворум, след като беше ясно, че ГЕРБ няма да влязат и от националистите зависи дали ще бъде избран зам.-председател на парламента  на мястото на напусналия политиката Христо Бисеров от ДПС.

Заседанието беше открито с гласовете на 133 депутати от БСП, ДПС и "Атака". ГЕРБ не влязоха въобще в залата, за да не ги преброят ръчно (председателят Михаил Миков им погоди този номер преди време).

По-рано днес лидерът на националистите Волен Сидеров обяви, че депутатите му ще се регистрират, но няма да подкрепят кандидатурата на ДПС за нов зам.-председател - Алиосман Имамов. Така на практика осигуряват избора на Имамов.

Депутатите от ГЕРБ влязоха в зала, след като приключи регистрацията и поискаха цялото заседание на парламента днес да се излъчва на живо по БНТ и БНР. Предложението им не беше прието.

Мнозинството отхвърли и поисканото от "Атака" пряко излъчване по националните медии само на точка първа - изборът на Алиосман Имамов за зам.-председател.

Дневният ред на депутатите предполага още на първо четене да бъдат приети проектобюджетите на НОИ, на здравната каса и на държавата за 2014 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!