Quantcast

България е застрашена от наказателна процедура заради програма "Околна среда"

OFFNews Последна промяна на 11 ноември 2013 в 12:31 2739 7

 Зинаида Златанова. Снимка: БГНЕС
Зинаида Златанова. Снимка: БГНЕС

По вина на бившите управляващи от ГЕРБ България е сериозно застрашена от наказателна процедура относно реализацията на Оперативна програма "Околна среда" 2007-2013 г. (ОПОС).

Това съобщи заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова, цитирана от БНР. Златанова взе участие в дискусия с представители на Националното сдружение на общините във връзка с предстоящия програмен период 2014-2020-а г.

Вицепремиерът обясни, че одит на Европейската сметна палата, проведен у нас в края на 2011-а година, е констатирал груби нарушения при провеждането на обществените поръчки. Обект на одит са били договори и плащания с основни бенефициенти - общини, извършвани в периода на управлението на кабинета на ГЕРБ.

Златанова съобщи още, че предстои сезиране и на прокуратурата за всички констатирани нередности, извършвани в последните 3-4 години със средствата на Европейския съюз.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.11 2013 в 16:11

Кирилов, чети и други сайтове, не само този! Знаели са от ГЕРБ, разбира се, но са си замълчали! Одитът е бил през 2011г., след което са получили писмо от ЕК, но са го покрили и сега се получава ВТОРО писмо на ЕК по същия казус, с което ни уведомяват, че вече започват процедура срещу България, по същия одит (от 2011г)!!! Тогава ни управляваше твоя човек от СИК, мисля! Или не?! И сега министърката ще ги дава (герберите) на прокурора! Аз предлагам те(герберите) да изплащат тези санкции, а не ние, дето дори не сме гласували за тях!

11.11 2013 в 15:53

Очевидно е ,че другарите нямат хал хабер от европейски проекти, надушили са,че отново ще им спрат фондовете и сега започват поредната кампания за оплюване да предните,за да избягат от отговорност.
Минаха 8 месеца от както ГЕРБ не са на власт.Чак сега ли ЕК ще отправя искания за извършени престъпления ?Ако има такива реакцията на ЕК е в рамките на месец и веднага се задейства ОЛАФ.
На ГЕРБ фондовете не бяха спрени.
НА КОМУНИСТИТЕ ОТНОВО ЩЕ ИМ СПИРАТ ФОНДОВЕТЕ!
МАХАЙТЕ СЕ ВЕДНАГА ДРУГАРИ !

11.11 2013 в 15:25

Алоо, зомбитата! Става дума за злоупотреби по време на управлението на ГЕРБ?! Това не ви ли възмущава?! Не боде ли очите на морала или каквото и да се случи, който и да е виновен - важно е да стане на вашето - ОСТАВКА?! Ей, глупав народ бе! Зомбирахте себе си - окрадоха ви! Сега зомбирате и децата си! И защо?! С каква цел?! Малко ли им беше чалгата, че ги накарахте да гласуват за една мутра от СИК?! Малко ли беше, че оставихте тази мутра да върлува 4 години из държавата, при замразени доходи и в пъти увиличени разходи за издръжка на живота?!

11.11 2013 в 13:51

То много хубаво, но къде да ги изметеш? В Холандия приемат само пендели, и то от Русия. За бълаграия най-много да направят отстъпка и да вземат банкянската сволоч, цвъко и онова министърчето с розовото дупенце, младенов май му беше името. а и Веско разбира се! Накъде без потния.

11.11 2013 в 13:46

БКП, колко пъти трябва да ви сваляме от власт?

11.11 2013 в 13:42

Точно така, др. Зинаида. Околната среда е силно замърсена с червени боклуци като теб, с рязани изроди като Бисеровци, с ректори-доносвици като Статев и с червени бълхи като поля. ДЕРАТИЗАЦИЯ ДИЗИНСЕКТИЗАЦИЯ!! ИЗМИТАНЕ ДО КРАК И ДО ПОСЛЕДНО КОЛЯНО. Тогава има шанс и слънцето за огрее хубавата ни Родина!! ОСТВКА, ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ!!

11.11 2013 в 13:21

"Тя бе категорична, че в началото на тази година ГЕРБ са крили надвисналия проблем със спирането на европейските средства по ОПОС с чисто предизборна цел. Вицепремиерът отбеляза, че информацията за нередностите е била крита от нея и от ресорния министър на околната среда и водите след встъпването в длъжност на настоящото правителство.
Правосъдният министър е била уведомена за проблема с писмо от Европейската комисия, изпратено в края на октомври тази година.

На практика това писмо е начало на процедура, която може да доведе до решение на Европейската комисия за налагане на финансови корекции по проекти, финансирани в настоящия период по Оперативна програма „Околна среда“, каза Злататнова и допълни, че има опасност да се анулира изцяло или частично европейското финансиране за цялата Оперативна програма „Околна среда“."