Бъчварова: Не знам кой си играе с огъня, но протестите имат общ стил

OFFNews 17 юни 2015 в 13:43 4544 10

Не мога да ви кажа конкретно име за това кой си играе с огъня, но факт е, че има общ стил на организация.

Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в коментар с протестите и сблъсъците в столичния квартал "Орландовци". Това е и първото официално изявление на министърката от началото на безредиците. Вчера премиерът Борисов предупреди участниците в сблъсъците да "не палят чергата".

Според Бъчварова, това че в сблъсъците има лица, които са участвали и в други подобни прояви, "означава, че има нещо, което стои извън конкретните случаи". "Надявам се да разберем. Не може да кажа в момента", каза още тя.

Във връзка с информацията за готвени нападения и в други квартали в София Бъчварова обясни, че МВР опитва да концентрира ресурс и на други места в страната. "Трябва обаче да се прецени на място къде и как ще сработи, до колко ние имаме ресурс да осигурим една такава мярка. обмисляме и други, които да направят тази връзка между едната и другата общност и заедно да се опитват да преодоляват проявите на обществения ред", обясни министърът.

Във връзка с това дали размириците в "Орландовци" може да бъде обвързано пряко с наближаването на местния вот, Бъчварова обясни:

"Може да се тълкува и по този начин, но не бих искала да навлизаме толкова дълбоко в едни хипотези, които се появяват всеки път преди самите избори".

Вътрешният министър обясни, че конкретно в "Орландовци" напрежението възникнало след битов повод. Ако има политически интереси, те са се появили впоследствие. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!