Бъчварова: Не знам кой си играе с огъня, но протестите имат общ стил

OFFNews Последна промяна на 17 юни 2015 в 13:43 3934 10

Не мога да ви кажа конкретно име за това кой си играе с огъня, но факт е, че има общ стил на организация.

Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в коментар с протестите и сблъсъците в столичния квартал "Орландовци". Това е и първото официално изявление на министърката от началото на безредиците. Вчера премиерът Борисов предупреди участниците в сблъсъците да "не палят чергата".

Според Бъчварова, това че в сблъсъците има лица, които са участвали и в други подобни прояви, "означава, че има нещо, което стои извън конкретните случаи". "Надявам се да разберем. Не може да кажа в момента", каза още тя.

Във връзка с информацията за готвени нападения и в други квартали в София Бъчварова обясни, че МВР опитва да концентрира ресурс и на други места в страната. "Трябва обаче да се прецени на място къде и как ще сработи, до колко ние имаме ресурс да осигурим една такава мярка. обмисляме и други, които да направят тази връзка между едната и другата общност и заедно да се опитват да преодоляват проявите на обществения ред", обясни министърът.

Във връзка с това дали размириците в "Орландовци" може да бъде обвързано пряко с наближаването на местния вот, Бъчварова обясни:

"Може да се тълкува и по този начин, но не бих искала да навлизаме толкова дълбоко в едни хипотези, които се появяват всеки път преди самите избори".

Вътрешният министър обясни, че конкретно в "Орландовци" напрежението възникнало след битов повод. Ако има политически интереси, те са се появили впоследствие. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.06 2015 в 16:44

"...МВР се опитва да концентрира ресурс и на други места в страната..." Айдеее, и тая се зомбира... Все едно чувам оня неграмотник с неправилната форма на главата и шесте апартамента, осъден ефективно на две инстанции и все още на свобода?! И тая ШМАТКА ги пляка като тапешник! Да оставим това, че за личност на висша държавна или обществена длъжност е недопустимо да казва " не знам", "не мога" и др.подобни.Държаво, държавоооооо, до кога кухи лейки ще те управляват, държаво?

17.06 2015 в 16:30

Днес заловили един от вчерашните "туристи" биячи. Оказал се познат на полицията. Тези от Орландовци и те били с регистрации. Другите от Игнатиево и те, дори много близки "познати" на полицията. Е питам се как така всички заловени крадци и биячи уж са познати на органите на реда, а си живеят свободно и продължават да безчинстват.

17.06 2015 в 15:58

Вместо да дрънкат глупости, правителството да се хванат и да предприемат решителни и ЕФЕКТИВНИ мерки за трайно тешаване на проблема. Тук възниква въпроса, дали в България има достъчно силен и смел политик, който да заяви на циганите, да спрат да раждат деца и да им се спрат ПАРИЧНИТЕ помощи. Помощите да се дават само в натура - храни и детски дрехи. Когато Манго спре да получава пари за правенето на деца ще спре и развъждането на циганите. ДАваните натурални помощи в по-голяма степен ще достигат по предназначение - децата. Срещу каквато и да е помощ родителите да поемат някакви ЗАДЪЛЖЕНИЯ! /Защото циганите обикновено НЕ поемат никакви задължения/. Такова задължение е детето да ходи на училище - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

17.06 2015 в 15:30

Ей, политическата коректност ще ви затрие, госпожо вътрешен министър! Какъв гьонсурат трябва да си, че да кажеш "не знам кой си играе с огъня"?! Не е ли ясно, че вашето МВР, което не прилага законите еднакво към всички, а толерира престъпността по етнически малцинствен признак, си играе с огъня?

17.06 2015 в 15:03

Всички свестни хора ви казват, че няма държава. Умишлено ли правите това. Прехвърля се топката. Слугува се на чужди интереси, които имат за цел точно това - дестабилизация и унищожение на ДЪРЖАВАТА. И вие сте част от всичко това. Продали сте се за пари и интереси. Станали сте слуги и част от съсипването. Това е част от плана за унищожение. То трябваше да се случи преди 5 г. но все още стискаме. 500 години сме се запазили, което покзва силата на духа и гените ни. Затова от всякъде се опитват - здравеопазване, пенсии, заплати. Да нямаме нищо, като ония на запад. Взели са им всичко и са им дали една карта. И тук искат така..

17.06 2015 в 15:02

Вие продължавайте още така и много скоро ще се повторят събитията от първия ви кабинет 1., когато много добре си спомням , че биехте доста по лошо от кабинета Орешаркски.

17.06 2015 в 14:54

Пак питам - кога ще се съкрати цялата милиция? Което всъщност води и до друг въпрос - защо министрите говорят само пред журналист? Къде и кога има срещи с работодателя им?

17.06 2015 в 14:42

Общият стил на организация е следния:

- цигани, които не работят
- цигани, които крадат
- цигани, които живеят на гърба на българите
- цигани, които живеят в незаконни постройки
- цигани, които не плащат ток
- цигани, които не плащат вода
- цигани, които не плащат данък сгради и такса смет
- цигани, които са необразовани
- цигани, които въпреки всико по-горе се опитват и да ни се качват още повече на главата

Ама как да направите каквато и да е чистка или реформа срещу циганите, като после няма на кого да купите гласа за 20 лева ... толкова сте прозаични, че чак жалки

17.06 2015 в 14:35

А нима появата на станишев е случайна?

17.06 2015 в 14:08

А с Анна Витанова и ония двамата тюфлеци във Варна какво правим?