Полицайката от "нощта на белия автобус" за "Орландовци": Само да ни развържат ръцете

Ивайло Анев 16 юни 2015 в 17:32 62034 78

Снимка Facebook, Ана Витанова

Станалата популярна от нощта на сблъсъците между полиция и протестиращи по време на протестите срещу кабинета "Орешарски служителка на МВР Ани Витанова отново влезе в полезрението на хора от социалните мрежи.

Преди малко повече от две години обсада на парламента, живи вериги и бой над протестиращи белязаха 40-ия ден на демонстрациите против правителството на Пламен Орешарски. Тогава някои от пострадалите граждани сигнализираха, че са били бити именно от Витанова, която категорично отрече твърденията. След като редица камери запечатаха този момент, тя се появи с превързана ръка и разказа, че е била удряна по лицето и имала синини по тялото. От министерството тогава започнаха вътрешно разследване.

Днес не става ясно какво са установили органите за действията на полицайката по време на протестите, но явно тя продължава да работи в МВР. 

Вчера Витанова публикува във Фейсбук снимка със свой колега, като на нея двамата са в униформи. От кадъра става ясно, че са в кв. „Орландовци“, където точно по това време имаше протест на българи срещу роми, живеещи нелегално в квартала. Над снимката Витанова е написала „feeling да ни развържат ръцете“. 

Кратка разходка из профила ѝ показва, че само ден преди началото на протестите в „Орландовци“ Витанова качва в профила си снимка, която може да бъде наречена расистка. На нея над няколко роми е написан текст „Искаме, работа, ток, газификация!!!“. Под тях пък е ликът на Адолф Хитлер с текст под него „Ще имате, товарете ги на вагоните!!!“.

След като беше позната от хора в социалната мрежа и публикациите ѝ - споделени хиляди пъти, полицайката изтри профила си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!